De levensduur van een warmtepomp: hoe lang zit je warm met een warmtepomp?

Om je niet langer in spanning te houden over de levensduur van een warmtepomp: met een warmtepomp zit je minimaal 15 jaar comfortabel warm. Door in een warmtepomp te investeren, investeer je dan ook in de toekomst. Maar we begrijpen heel goed dat een warmtepomp om een flinke investering vraagt. Daarom is het fijn om te weten hoe je de levensduur van je warmtepomp zo lang mogelijk maakt en houdt.

Langere levensduur warmtepomp?

De gemiddelde warmtepomp levensduur is theoretisch zo’n 15 tot 20 jaar, wat zelfs nog langer kan zijn als de omstandigheden gunstig zijn. Sommige warmtepompen gaan echter wel langer dan 30 jaar mee. Voor een deel heb je de warmtepomp levensduur zelf in de hand. Door je warmtepomp namelijk goed te laten onderhouden en gebruiken, kun je de levensduur op een positieve manier beïnvloeden.

Goed gebruiken

De levensduur van een warmtepomp wordt voornamelijk bepaald door de levensduur van de compressor in de warmtepomp installatie. Bij een doordachte warmtepomp installatie, wordt er rekening gehouden met de bron, een juiste keuze van type en grootte van de warmtepomp en het aangesloten afgiftesysteem. Hierdoor zal de warmtepomp optimaal kunnen functioneren, waarbij ook wordt voorkomen dat de compressor te veel starts en stops zal maken. Naast een goed advies m.b.t. tapwater en cv-comfort is een goed advies over de warmtepomp en installatie(vak)werk van de installateur dus zeker van positieve invloed op de levensduur van de warmtepomp.

Wat is een NIBE All-Electric warmtepomp?

Met een NIBE All-Electric warmtepomp
bespaar je 100% op gas!

Ontdek de besparing

Goed onderhouden

Een warmtepomp heeft een ander soort inspectie en onderhoud nodig dan een cv-ketel. Waar bij een cv-ketel vooral gekeken wordt naar de gaszijdige aspecten, is bij een warmtepomp bijvoorbeeld de controle van de bron van belang. Net als bij een cv-ketel kan je kiezen voor een onderhoudscontract via je installateur, die eventueel ook gebruik kan maken van de mogelijkheid om bij de warmtepompfabrikant een onderhoudscontract af te sluiten.

Daarnaast is het voor de levensduur van een warmtepomp natuurlijk altijd verstandig om voor een warmtepomp van een goede kwaliteit te gaan. NIBE vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor een warmtepomp van topkwaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers