Besparen op energiekosten

Verschillende mogelijkheden om te besparen op energiekosten

We willen allemaal energie besparen. Dat is namelijk niet alleen prettig voor het milieu, maar ook voor onze energierekening. Omdat gasloos verwarmen steeds hoger op de agenda staat, en lagere energiekosten daar direct aan verbonden zijn, deelt NIBE graag haar kennis met je over de mogelijkheden om te besparen op energiekosten. Met een warmtepomp kun je nu al overstappen op duurzame energie, je klimaatimpact verkleinen en besparen op energie.

Profiteer van onze beste (energie)bespaartips en lees alles over de visie van verschillende specialisten op het gebied van duurzame energie, besparen en praktische tips waar je direct mee vooruit kunt!

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

Goed advies
is echt het halve werk.

Ontdek of jouw woning zonder gas verwarmd
kan worden. Meld je nu aan voor een warmtepompadvies op maat.

Gratis advies

Warmtepomp
of cv-ketel?
Maak de vergelijking.

Met behulp van slechts 3 stappen bereken je precies het omslagpunt en weet je wanneer je met een warmtepomp voordeliger uit bent.

Lees meer

Meer over energie besparen

Rendement van een warmtepomp in COP of SCOP?

Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.

Lees meer

Een lagere energierekening met een slimme meter in huis... kan dat?

Een slimme meter is een digitale elektriciteitsmeter die met een digitale gasmeter communiceert en informatie over je verbruik van gas en elektriciteit aan je energieleverancier doorgeeft. Slim dus, Maar hoe helpt de slimme meter je energie besparen?

Lees meer

PV-panelen en een warmtepomp: een ideale combinatie

Wanneer je je cv-ketel (die op gas werkt) zou vervangen door een elektrische warmtepomp, kun je dan met pv-panelen genoeg stroom opwekken voor je warmtepomp? Als dat het geval is, vervalt namelijk je gasrekening.

Lees meer

Warmtepomp kopen: 5 tips voor de aanschaf van een warmtepomp

Een warmtepomp vraagt om een investering, maar wel eentje waarvan je veel plezier en comfort zult hebben en waarmee je flink wat energie bespaart. Het is bij aankoop van een warmtepomp dan ook zeker raadzaam om je goed te laten adviseren.

Lees meer

Bespaartips: 5 praktische tips om energie te besparen

De overheid wil dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. Wil jij nu al de eerste stappen zetten in het besparen op energiekosten? Dan geven we je graag 5 handige bespaartips!

Lees meer

Gerelateerde Artikelen

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers [email protected]