Maak kennis met de NIBE F1255-6 PC combi-warmtepomp

Vraag je aan een willekeurig iemand wat zijn of haar wensen met betrekking tot een warmtepomp zijn, dan krijg je gegarandeerd een of meer van de volgende antwoorden:

 • “Mijn huis moet ’s winters lekker warm zijn en in de zomer aangenaam koel.”
 • “Ik wil het hele jaar door een comfortabele hoeveelheid warm water.”
 • “Het rendement moet hoog zijn, zodat mijn maandelijkse energierekening laag is.”
 • “Je mag een warmtepomp niet horen en hij moet niet te veel ruimte innemen.”
 • “Ik wil een betrouwbare warmtepomp van goede kwaliteit.”

Het mooie is dat NIBE met de F1255-6 PC een warmtepomp in het assortiment heeft die aan ál deze wensen tegemoet komt. Daarnaast biedt de NIBE F1255-6 PC ook nog eens een fraai design en een goed afleesbaar kleurendisplay. En o ja: je kunt hem heel eenvoudig bedienen via een handige app!

Lekker warm in de winter en koel in de zomer

De NIBE F1255-6 PC is een moderne water/water warmtepomp die kan verwarmen én koelen. Het verwarmen gebeurt met een modulerende compressor die ervoor zorgt dat de warmtepomp zijn vermogen aanpast aan wat je huis op dat moment aan warmte nodig heeft. De inverter-technologie in de warmtepomp zorgt zo voor een comfortabele en stabiele temperatuur in je huis. Normaliter is het vermogen van deze warmtepomp begrenst op 6 kW. Is de bron echter groot genoeg, dan kan het vermogen worden opgevoerd tot bijna 8 kW. Voor veel rijtjeshuizen, goed geïsoleerde twee-onder-een-kap woningen en zelfs vrijstaande huizen is 6 kW genoeg voor verwarming.

Het voordeel van een water/water warmtepomp is dat de bron – die met een of meer lussen diep in de grond zit – met koel water ’s zomers heel goedkoop voor verkoeling kan zorgen. Doordat de NIBE F1255 PC is voorzien van een ingebouwde passieve koelmodule (PC = Passive Cooling), kun je je huis aangenaam verkoelen zónder dat de compressor van de warmtepomp draait. Het enige dat hiervoor nodig is, zijn twee energiezuinige circulatiepompen.

Het hele jaar door comfortabel warm water

De NIBE F1255-6 PC is een combi-warmtepomp. Dit betekent dat hij is voorzien van een ingebouwde boiler. Deze boiler is gemaakt van RVS en heeft een inhoud van 180 liter. Is de temperatuur van het water in de boiler circa 55°C, dan komt dat overeen met meer dan 240 liter water van 40°C graden om mee te douchen of een bad mee te vullen. De NIBE F1255-6 PC heeft dan ook tapklasse XL. Klinkt goed, maar is het ook genoeg? Ja, hoor. In Nederland verbruiken we namelijk per dag gemiddeld zo’n 48 liter water van 55°C per persoon. Tussendoor – telkens als er warm water is gevraagd – vult de boiler zich echter automatisch weer met water en verwarmt de warmtepomp het water weer direct op. Met een boiler van 180 liter kan een gemiddeld gezin van bijvoorbeeld 4 personen dan ook prima uit de voeten!

Een hoog rendement en een lage energierekening

Het rendement van elke warmtepomp wordt aangeduid met een prestatiegetal: de COP. Bij de NIBE F1255-6 PC bedraagt de COP voor verwarming 4,72 bij een brontemperatuur van 0°C en een cv-temperatuur van 35°C. Wordt de brontemperatuur verhoogd naar 10°C (bij een grotere bron), dan is de COP zelfs 6,49! Met de elektrische energie die de compressor gebruikt kun je dus een veelvoud aan warmte uit de grond halen, doordat de brontemperatuur (0ºC of 10ºC) in de warmtepomp wordt opgevoerd naar een cv-temperatuur van 35ºC. Wordt de warmtepomp gecombineerd met een passende bron en dito cv-installatie, dan levert hij voor iedere kW elektrische energie die erin gaat dus ongeveer 4,7 kW of zelfs 6,5 kW aan warmte! Dit zeer hoge rendement zorgt ervoor dat je maandelijkse energierekening heel laag blijft. Deze warmtepomp heeft dan ook niet voor niets het maximaal haalbare energielabel: A+++ (pakket-label voor cv, 35ºC of 55ºC, gemiddeld klimaat).

Bij de eerste installatie van een water/water warmtepomp moet ook een bron worden geboord. Zo’n bron heeft een verwachte levensduur tot wel meer dan 50 jaar. Je moet de investering in een bron dan ook echt zien als een langetermijninvestering in je duurzame huis. Bronboringbedrijven geven bijvoorbeeld 25 jaar garantie op de goede werking van een bron, maar de werkelijke levensduur van de bron is dus veel langer.

Geruisloos en compact

De bron van een water/water warmtepomp bestaat uit een of meer lussen in de grond waar water (of een water/glycolmengsel) doorheen stroomt. Daar hoor je absoluut niets van! Dát is dan ook een van de voordelen van een water/water warmtepomp ten opzichte van bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp, die een buitenunit met een ventilator heeft. Omdat de bron in de grond wordt is weggewerkt, hoef je er bovendien geen plaats voor te vinden ergens in de tuin of rond je huis. Naast dit algemene voordeel van elke water/water warmtepomp is de NIBE F1255-6 PC – die ergens in je huis staat – zelf ook nog eens erg stil. De compressor van de warmtepomp is namelijk ingebouwd in een compressor-box die is voorzien van een uitgekiend systeem van trillings- en geluidsdemping zodat je de compressor bijna niet kunt horen. Bovendien zorgt de modulerende werking ervoor dat de compressor de meeste tijd niet eens op maximaal vermogen draait en dus nog stiller wordt! In getallen: de geluidsdruk op 1 meter afstand is 21 dB(A) op de laagste stand en slechts 28 dB(A) bij 6 kW vermogen!

De NIBE F1255-6 PC is 180 cm hoog en heeft een vloeroppervlak van 60 x 62 cm nodig: net zoveel als een wasmachine of droger. Alles zit in het toestel ingebouwd: de compressor, de regeling, de boiler, de passieve koelmodule, een elektrisch element (voor thermische desinfectie van de boiler en eventueel bijverwarming voor cv) en de pompen voor cv en de bron. Natuurlijk is de warmtepomp groter dan een cv-ketel, maar voor zijn soort – met alle functies inbegrepen – mag je hem gerust compact noemen. Omdat de warmtepomp alleen aan de voorkant bereikbaar hoeft te zijn, past hij goed in een hoek van bijvoorbeeld een trapkast, een garage/berging of een nis in de muur.

Nog meer over de NIBE F1255-6 PC water/water warmtepomp

NIBE Uplink: verbinding met internet en bediening met een app

De NIBE F1255-6 PC is voorzien van een internetaansluiting. Is de warmtepomp verbonden met internet, dan biedt dat uitgebreide mogelijkheden voor bediening en uitlezing. Met de app ‘NIBE Uplink’ kun je de warmtepomp bijvoorbeeld via je smartphone of tablet bedienen. Ook kan je warmtepomp onderdeel gaan uitmaken van een SMART-home systeem. Wil je meer weten van NIBE Uplink? Kijk dan hier voor meer informatie.

Betrouwbaar kwaliteitsproduct

NIBE is een Zweeds bedrijf dat al 40 jaar warmtepompen maakt. In Zweden – waar koude winters en afgelegen dorpen vragen om een hoogwaardige en betrouwbare warmtepomp – is NIBE al jarenlang marktleider. Met meer dan 15.000 medewerkers in 27 landen werkt NIBE aan het realiseren van haar missie: het creëren van duurzame energieoplossingen voor een betere wereld. De naam NIBE staat daarbij garant voor kwaliteit en innovatie.

Onderdeel van een complete serie warmtepompen en accessoires

De NIBE F1255-6 PC maakt deel uit van de complete serie F1155/F1255 water/water warmtepompen, die zowel combi-uitvoeringen als solo-uitvoeringen omvat. Is het vermogen van de NIBE F1255-6 PC niet voldoende of wil je liever een grotere boiler voor een hoger tapwatercomfort? Raadpleeg dan NIBE voor alle beschikbare water/water warmtepompen. Ook is er voor deze serie een uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar (zoals een ruimtethermostaat met kleurendisplay) die de warmtepompinstallatie helemaal ‘af’ maken.

De belangrijkste kenmerken en voordelen op een rij

Als je de NIBE F1255-6 PC vergelijkt met andere producten in de markt, is deze warmtepomp zonder meer een zeer aantrekkelijk product. We zetten daarom nog even de belangrijkste eigenschappen op een rij:

 • De NIBE F1255-6 PC biedt je de betrouwbaarheid van een A-merk warmtepomp
 • De bron zit in de bodem en werkt geruisloos (er is geen buitenunit met een ventilator aanwezig)
 • Ook de warmtepomp zelf is heel stil: slechts 28 dB(A) op 1 meter afstand (bij 6 kW)
 • Het rendement is hoog: de COP is 4,72 (bij 0/35°C) of zelfs 6,49 (bij 10/35°C)
 • De modulerende compressor is ontworpen volgens de modernste normen
 • Dankzij de ingebouwde passieve koeling kun je je huis zeer goedkoop verkoelen
 • De ingebouwde RVS boiler van 180 liter levert je een comfortabele hoeveelheid warm water

Al met al is de NIBE F1255-6 PC dus een fraaie alles-in-één warmtepomp met veel extra’s!

Wat is een NIBE All-Electric warmtepomp?

Met een NIBE All-Electric warmtepomp
bespaar je 100% op gas!

Ontdek de besparing
Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers