Duurzaam verwarmen zonder aardgas

Wil jij nu al de eerste stappen zetten op het gebied van duurzaam verwarmen?

Duurzaam je huis verwarmen is niet alleen meer een kwestie van willen, we zullen misschien ook wel moeten als alle huizen in 2050 van het gas af moeten zijn. Het milieu is er ook bij gebaat als we met zijn allen energiezuinig ons huis verwarmen en minder CO2 uitstoten. NIBE vertelt je in onderstaande artikelen graag meer over de mogelijkheden om met een bestaande bestaande woning van het gas af te gaan. Hoe kun je duurzaam je huis verwarmen, zonder aan comfort in te leveren? Kun je een cv-ketel in je huis zomaar vervangen door een warmtepomp en wat zijn de onderlinge verschillen? Na het lezen van onderstaande artikelen weet je het!

Lees alles over verwarmen zonder gas

Hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd

De allereerste warmtepomp is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. De prestaties worden ieder jaar beter dankzij de jarenlange ervaring en de continue innovaties. Lees hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd:

Lees meer

Een warmtepomp is niet nieuw

Er zijn verschillende vooroordelen als het gaat over warmtepompen. Een van die vooroordelen is dat een warmtepomp een nieuwe innovatie is. Dat is dus niet waar, een warmtepomp bestaat al meer dan 40 jaar. Wij spraken installateur Luuk Berting over de vooroordelen en meer.

Lees meer

Duurzaam wonen en verwarmen: een blik op de toekomst met econic

Ondernemers Joris Jonker en Jan-Willem van Wensem van econic over duurzaam wonen. Zij bieden een full-service oplossing om jouw huis klaar te maken voor de toekomst. Zonder daarvoor grote investeringen te hoeven doen.

Lees meer

Lage temperatuur verwarming (LTV) noodzakelijk voor duurzame verwarming

Waarom is de term ‘lage temperatuur verwarming’ ineens zo populair en wat houdt duurzaam verwarmen met een lage aanvoertemperatuur nu eigenlijk in?

Lees meer

Tips van de installateur: Hoppenbrouwers Techniek

We spraken Hoppenbrouwers Techniek over een aantal veel gestelde vragen. Waarom is dat bezoek aan huis zo belangrijk. Wat doe je dan bij zo'n bezoek aan huis en wat kan je zelf doen als voorbereiding?

Lees meer

Een goed advies is echt het halve werk

Een warmtepomp moet zonder problemen 15/20 jaar meekunnen. Dit kan wanneer je niet alleen kiest voor het juiste systeem maar dit systeem moet ook nog eens vakkundig worden geïnstalleerd. Laat je daarom vooraf goed informeren over de mogelijkheden voor een warmtepomp, een goed advies is namelijk echt het halve werk!

Lees meer

Soorten warmtepompen: welke warmtepomp past het beste bij jou?

Een warmtepomp is er in verschillende soorten. Wat ze stuk voor stuk met elkaar gemeen hebben, is dat ze op een duurzame manier verwarmen en soms ook koelen. Je bespaart er gas door, en daardoor ook CO2. Alle warmtepomp soorten kunnen je cv-ketel geheel of gedeeltelijk vervangen.

Lees meer

Installateur aan het woord: cv-ketel vervangen door warmtepomp

Wat zijn de belangrijkste redenen om over te stappen van een cv-ketel naar een warmtepomp? En waar moet je op letten als je je cv-ketel laat vervangen door een warmtepomp? Wij spraken Willem Landman van installateursbedrijf L&B Techniek. Lees hier zijn advies.

Lees meer

Je huis verwarmen zonder gas: de mogelijkheden samengevat

Aardgasvrij bouwen is een hot item. Ook bij bestaande woningen. Want als je cv-ketel aan vervanging toe is, waarom dan nu al niet kiezen voor een duurzaam alternatief voor gasverwarming?

Lees meer

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers