Een goed advies is echt het halve werk

Een warmtepomp moet zonder problemen 15/20 jaar meegaan. Dit kan wanneer je niet alleen kiest voor het juiste systeem, maar ook voor een vakkundige installatie van het systeem door een warmtepomp installateur. De Consumentenbond bevestigt: er is nog een tekort aan ervaren warmtepomp installateurs. Daar komt bij dat er veel verschil zit tussen de diverse merken warmtepompen. Kies dus altijd voor een installateur die praktijkervaring heeft met het merk van jouw keuze en je het juiste warmtepomp advies kan geven.

Waarom is een goed advies belangrijk?

Geen woning is hetzelfde en dan nog niet te spreken over de woon- en comfortwensen. Het is dus echt belangrijk dat een vakbekwame warmtepomp monteur jouw persoonlijke situatie kent om je zo het juiste warmtepomp advies te kunnen geven. Alleen dan weet je wat het beste is voor jouw woning en wat het beste aansluit bij jouw comfortwensen wanneer je kiest voor duurzaam verwarmen.

Stap voor stap over naar een warmtepomp

Overweeg je een warmtepomp dan is het dus van essentieel belang dat je dit weloverwogen en volgens de volgende stappen doet:

  1. Bereid jezelf voor. Het is fijn wanneer je zelf ook een beetje begrijpt waar het over gaat. Lees bijvoorbeeld nog meer artikelen op de website over duurzaam verwarmen.
  2. Zorg dat je een installateur met ervaring uitnodigt. Kijk bijvoorbeeld in ons overzicht met installateurs van NIBE. Dan weet je zeker dat er iemand met ervaring komt;
  3. Bespreek met de installateur je huidige situatie en vergeet vooral ook niet je comfortwensen aan te geven;
  4. Wil je de overstap maken? Vraag dan een volledige offerte aan. Wil je alvast een kostenindicatie? Kijk dan hier

Met de juiste voorbereiding zit je echt warm met een warmtepomp

Een warmtepomp koop je niet zomaar; over deze investering denk je goed na. Daarom is het ook belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de beste opzet. Met de juiste voorbereiding zit je ook echt warm met een warmtepomp. Een goede installateur weet waar hij over praat en heeft ruimschoots ervaring met het plaatsen van warmtepompen in diverse omstandigheden. Lees voor meer informatie ook onze tips waar je in ieder geval aan kunt denken bij het kopen van een warmtepomp.

NIBE installateurs

NIBE werkt samen met veel installateurs. Deze warmtepomp monteurs verstaan hun vak goed en hebben veel ervaring met het plaatsen van onze warmtepompsystemen. Daarnaast krijgen de installateurs ook de juiste training en bijscholing wanneer dat nodig is. Met zo'n warmtepomp installateur haal je kennis en ervaring in huis.

Volgens de installateur

"Een gesprek aan huis is heel waardevol. Elke woning is anders maar ook elke bewoner/gezin is anders. Een installatie wordt gebaseerd op je woning maar ook op de mensen die er wonen. Wanneer we een woning kunnen bekijken dan weten we precies wat er mogelijk is en wat we willen/kunnen aanbieden."

Jeroen Oudermans
Werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers Techniek

Productie NIBE assortiment

NIBE biedt een breed assortiment aan warmtepompen, boilers en toebehoren.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers