Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.
Kies een thema
Toon alle thema's ⇩
Verberg alle thema's ⇧
Energie besparen is niet alleen meer een kwestie van willen, we zullen misschien ook wel moeten. De overheid wil dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. En met een goede reden, want het milieu is er niet bij gebaat dat we zoveel CO2 uitstoten. Wil jij nu al de eerste stappen zetten in het besparen op energiekosten? Dan geven we je graag 5 ‘gouden’ bespaartips!
NIBE heeft het meest uitgebreide assortiment All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompen. Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel welke warmtepomp het best bij jou past en hoeveel jij kunt besparen
Doe de warmtescan »
Je kunt het meeste besparen op energiekosten als je op een duurzame manier gebruikmaakt van energie. Zo leveren zonnepanelen en een warmtepomp een flinke besparing op. Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van jouw stroom leveren. Met een zonneboiler bespaar je daarnaast bijna de helft van je energieverbruik voor warm water*.
Met een All-Electric warmtepomp van NIBE kun je volledig van het gas af, waardoor je gasrekening vervalt (voor verwarming, koeling en warm water) en je dus geen last meer hebt van de schommelende gasprijzen. Met een beperkte hoeveelheid stroom kan een hoog rendement gehaald worden dat kan oplopen tot meer dan 600%. Is je cv-ketel nog niet aan vervangen toe of wil je liever in stappen verduurzamen? Dan is een All-Electric Ready (hybride) warmtepomp een goede tussenstap om nu al aanzienlijk te besparen op je energierekening. Voor alle warmtepompen kun je ook nog eens in aanmerking komen voor ISDE-subsidie! Dat maakt een warmtepomp dan ook meteen de slimste manier om te besparen op je (energie)kosten: én een significant verschil in gasverbruik én subsidie krijgen!
Vooral oudere huizen zijn nog niet optimaal geïsoleerd. Ze hebben bijvoorbeeld wel dakisolatie en dubbel glas, maar nog geen vloer- en gevelisolatie. Dat kan voor een groot verschil zorgen. Niet alleen in je wooncomfort, maar ook in je portemonnee! Je verliest namelijk veel warmte via de ramen, het dak, de vloer en de gevel. Extra isolatie hoeft helemaal niet zo duur te zijn, terwijl je er wel veel mee kunt besparen op je energiekosten.
Zo’n 40% van je energierekening gaat op aan elektriciteit*. Ook voor het gebruik van elektrische apparaten hebben we een aantal handige bespaartips. Ga je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine kopen? Kijk dan altijd naar het energielabel. Energielabel A+++ is het meest energiezuinig. Ook als je elektrische apparaat nog niet kapot is, kan het soms voordeliger zijn deze te vervangen voor een nieuwe. De nieuwste koelkast bijvoorbeeld is alweer een stuk energiezuiniger dan een model van een jaar of 10 geleden, waardoor je de investering vaak zo terugverdiend hebt.
Lampen zorgen voor ongeveer 12% van jouw stroomverbruik in huis. Met led lampen kun je daar flink op besparen: ze verbruiken 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder dan halogeen*. Door het lage verbruik en de lange levensduur heb je de aanschafprijs zo terugverdiend. Daarnaast is het belangrijk dat je lampen niet onnodig laat branden. Doe de lamp uit als je een ruimte verlaat, ook al is het maar voor even. Het zijn eenvoudige bespaartips, maar alle beetjes helpen natuurlijk!
Ook zonder te investeren, is het mogelijk om energie te besparen. Veel tips liggen misschien voor de hand, maar we noemen ze toch graag even. De verwarming omlaag draaien als je weggaat of op vakantie gaat is één van de bespaartips. Voorkom sluipverbruik door elektrische apparaten niet op stand-by te laten staan. En omdat zo’n 20% van je gasverbruik opgaat aan warm water*, kun je energie besparen door korter te douchen, te douchen in plaats van in bad te gaan of een waterbesparende douchekop te gebruiken. Bedenk dat bij het douchen namelijk veel warmte direct het riool in verdwijnt.
Meer over verwarmen zonder gas
We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.
NIBE warmtepompen