Warmtepomp kopen: 5 tips voor de aanschaf van een warmtepomp

Een warmtepomp vraagt om een investering, maar wel eentje waarvan je veel plezier en comfort zult hebben en waarmee je flink wat energie bespaart. Het is bij aankoop van een warmtepomp dan ook zeker raadzaam om je van goed advies over de warmtepomp te laten voorzien. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet met voldoende rendement. NIBE geeft je graag een aantal tips waar je in ieder geval aan kunt denken bij aankoop van een warmtepomp. En we geven natuurlijk ook graag warmtepomp advies op maat!

#1 Vergunning

Voor het plaatsen van een warmtepomp heb je soms een vergunning nodig. Je gemeente kan je precies vertellen wat er voor jouw specifieke situatie geldt. Heb je een vergunning nodig om de buitenunit aan je huis te bevestigen? Zijn er speciale regels als je een water/water warmtepomp wilt installeren? Vraag het eerst even na!

#2 Voorbereidingen voor je elektriciteitsaansluiting

Om een warmtepomp te kunnen plaatsen, kan het nodig zijn dat de groepenkast uitgebreid moeten worden en moet er een extra stroomleiding aangebracht worden naar de warmtepomp. Vraag je installateur of de aansluiting voldoende Ampère heeft voor de warmtepomp die je gekozen hebt. Voor een volledig gasloze woning heb je soms een zwaardere aansluiting nodig.

#3 Geluid

Ondanks dat de warmtepompen van NIBE de stilste in hun soort zijn, kan het zo zijn dat buren het als hinderlijk ervaren als de buitenunit vlakbij hun huis geplaatst wordt. De locatie van de warmtepomp is dan ook erg belangrijk.

#4 Goed advies over warmtepomp

Vraag altijd goed advies over de warmtepomp die het beste bij je huis en bij je (woon)wensen past. Wat is de slimste keuze in combinatie met de mate van isolatie in je huis? Is de capaciteit van de warmtepomp en de radiatoren of vloerverwarming voldoende om voor een aangename binnentemperatuur te kunnen zorgen? Hoe zit het met het rendement en eventuele nieuwe radiatoren?

#5 Subsidie

Vergeet ook zeker niet om subsidie aan te vragen bij de overheid! Deze speciale ISDE-subsidie is bedoeld als tegemoetkoming bij de aanschaf van een warmtepomp. Je kunt een aanvraag doen voor ISDE-subsidie als je aan de voorwaarden voldoet en er nog voldoende budget beschikbaar is. De hoogte van de subsidie die je krijgt, hangt af van het soort warmtepomp dat je aanschaft.

Vrijblijvende offerte warmtepomp

NIBE helpt je graag bij het maken van keuzes. Voor warmtepomp advies op maat verwijzen we je graag door naar een NIBE warmtepomp installateur. Zij komen graag bij je langs en kunnen je precies vertellen wat jouw woning nodig heeft en wat de kosten dan zouden zijn.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers