Warmtepomp kopen: 5 tips voor de aanschaf van een warmtepomp

Een warmtepomp vraagt om een investering, maar wel eentje waarvan je veel plezier en comfort zult hebben en waarmee je flink wat energie bespaart. Het is bij aankoop van een warmtepomp dan ook zeker raadzaam om je van goed advies over de warmtepomp te laten voorzien. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet met voldoende rendement. NIBE geeft je graag een aantal tips waar je in ieder geval aan kunt denken bij aankoop van een warmtepomp. En we geven natuurlijk ook graag warmtepomp advies op maat!

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

#1 Vergunning

Voor het plaatsen van een warmtepomp heb je soms een vergunning nodig. Je gemeente kan je precies vertellen wat er voor jouw specifieke situatie geldt. Heb je een vergunning nodig om de buitenunit aan je huis te bevestigen? Zijn er speciale regels als je een water/water warmtepomp wilt installeren? Vraag het eerst even na!

#2 Voorbereidingen voor je elektriciteitsaansluiting

Om een warmtepomp te kunnen plaatsen, kan het nodig zijn dat de groepenkast uitgebreid moeten worden en moet er een extra stroomleiding aangebracht worden naar de warmtepomp. Vraag je installateur of de aansluiting voldoende Ampère heeft voor de warmtepomp die je gekozen hebt. Voor een volledig gasloze woning heb je soms een zwaardere aansluiting nodig.

#3 Geluid

Ondanks dat de warmtepompen van NIBE de stilste in hun soort zijn, kan het zo zijn dat buren het als hinderlijk ervaren als de buitenunit vlakbij hun huis geplaatst wordt. De locatie van de warmtepomp is dan ook erg belangrijk.

#4 Goed advies over warmtepomp

Vraag altijd goed advies over de warmtepomp die het beste bij je huis en bij je (woon)wensen past. Wat is de slimste keuze in combinatie met de mate van isolatie in je huis? Is de capaciteit van de warmtepomp en de radiatoren of vloerverwarming voldoende om voor een aangename binnentemperatuur te kunnen zorgen? Hoe zit het met het rendement en eventuele nieuwe radiatoren?

#5 Subsidie

Vergeet ook zeker niet om subsidie aan te vragen bij de overheid! Deze speciale ISDE-subsidie is bedoeld als tegemoetkoming bij de aanschaf van een warmtepomp. Je kunt een aanvraag doen voor ISDE-subsidie als je aan de voorwaarden voldoet en er nog voldoende budget beschikbaar is. De hoogte van de subsidie die je krijgt, hangt af van het soort warmtepomp dat je aanschaft.

Vrijblijvende offerte warmtepomp

NIBE helpt je graag bij het maken van keuzes. Voor warmtepomp advies op maat verwijzen we je graag door naar een NIBE warmtepomp installateur. Zij komen graag bij je langs en kunnen je precies vertellen wat jouw woning nodig heeft en wat de kosten dan zouden zijn.

Meer over verwarmen zonder gas

Rendement van een warmtepomp in COP of SCOP?

Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.

Lees meer

Een lagere energierekening met een slimme meter in huis... kan dat?

Een slimme meter is een digitale elektriciteitsmeter die met een digitale gasmeter communiceert en informatie over je verbruik van gas en elektriciteit aan je energieleverancier doorgeeft. Slim dus, Maar hoe helpt de slimme meter je energie besparen?

Lees meer

PV-panelen en een warmtepomp: een ideale combinatie

Wanneer je je cv-ketel (die op gas werkt) zou vervangen door een elektrische warmtepomp, kun je dan met pv-panelen genoeg stroom opwekken voor je warmtepomp? Als dat het geval is, vervalt namelijk je gasrekening.

Lees meer

Alle informatie over verwarmen zonder gas

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers