All-Electric Ready hybride
warmtepompen van NIBE

De beste hybride tussenstap
naar 100% gasloos

Nu fors besparen, later simpel van het gas af

In bestaande woningen past een warmtepomp vaker dan je denkt. Een warmtepomp wordt dan vaak in combinatie met een (hybride) ketel toegepast. Als het om een NIBE warmtepomp gaat, wijst de praktijk uit dat de ketel bijna niet meer aangaat. Deze ervaringen zijn de basis voor de All-Electric Ready hybride benadering, waarbij maximale energiebesparing en een gasloze toekomst centraal staan.

Als je een (hybride) warmtepomp wilt aanschaffen, is het verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid om in de toekomst helemaal van het gas af te gaan. In dit geval wissel je de ketel, die in feite alleen nog voor warm water werkt, in voor een boiler. Alle NIBE lucht/water buitenunits zijn All-Electric Ready hybride en met de nieuw ontwikkelde binnenunit, de Prepaer, is de overstap van hybride naar All-Electric ook nog eens zeer eenvoudig.

Waarom direct kiezen voor een All-Electric warmtepomp van NIBE?

Maximale besparing op gas

Een All-Electric warmtepomp levert alle warmte voor de woning en warm water, waardoor de cv-ketel overbodig is. Je bespaart 100% op je gasverbruik ten opzichte van een cv-ketel. Als je ook nog eens elektrisch kookt, is een gasaansluiting niet meer nodig. Dit scheelt jaarlijks circa 200 euro aan kosten voor vastrecht. Je hebt geen kosten meer voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of het onderhoud ervan. Een NIBE warmtepomp verbruikt wel elektrische energie, maar dankzij het uitzonderlijk hoge rendement en de combinatie met ‘gratis’ energie uit de omgeving verbruikt de All-Electric warmtepomp maar een klein deel van de energie die een cv-ketel nodig heeft.

Direct klaar voor de toekomst

Waar je met een All-Electric Ready warmtepomp de overstap naar 100% gasloos in 2 stappen kunt maken, ben je met een All-Electric warmtepomp in 1 keer klaar met het aanpassen van je verwarmings- en warmwaterinstallatie. Je betaalt dus maar 1 keer voor de installatie en het bezoek van de installateur hiervoor.

Stijging van de woningwaarde

Een huis dat is voorbereid op een gasloze toekomst is aantrekkelijk in de woningmarkt. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt bovendien voor een beter energielabel. Dit zorgt er samen voor dat de woningwaarde zal stijgen en de condities m.b.t. een hypotheek gunstiger zijn.

Passend bij redelijk tot goed geïsoleerde woningen

Het is altijd aan te bevelen om de woningisolatie te verbeteren. Als de meest voor de hand liggende verbeteringen echter al zijn doorgevoerd, kan nog verder isoleren best ingrijpend en kostbaar zijn. Hoewel bij huizen die niet perfect geïsoleerd zijn een warmtepomp nodig is die iets meer vermogen moet leveren, is het zeker mogelijk om ook in deze woningen een warmtepomp te plaatsen. Meestal is het gasverbruik in deze woningen ook hoger, waardoor juist in deze woningen meer gas en energiekosten bespaard kunnen worden. Een warmtepomp is daarmee in feite een logische stap in verduurzaming van de woning.

Comfortabel warm water

Omdat een warmtepomp een relatief laag vermogen heeft, wordt deze altijd gecombineerd met een boiler die warm water levert. NIBE heeft een uitgebreid assortiment combi warmtepompen, complete binnenunits en losse boilers van diverse grootte, in zowel staande als liggende uitvoeringen. Afhankelijk van het gewenste tapwatercomfort en het type warmtepomp, ook rekening houdend met de beschikbare ruimte, kan er een keuze worden gemaakt uit een ingebouwde boiler in een combi uitvoering of een boiler die apart wordt geplaatst. Sinds 2018 zijn in nieuwbouw woningen warmtepompen met een boiler verplicht, waarbij de ervaring leert dat met de juiste boilerkeuze het tapwatercomfort vergelijkbaar of groter is als dat van een cv-ketel.

Keuze uit diverse typen warmtepompen

Voor een hybride installatie valt de keuze vaak op een lucht/water warmtepomp, met de buitenlucht als energiebron. Ga je meteen voor een All-Electric installatie, dan is het een overweging waard om te kiezen voor een warmtepomp zonder buitenunit. Denk aan een water/water warmtepomp met een bron in de grond of PVT-panelen op het dak of een ventilatielucht/water warmtepomp die ventilatielucht als bron gebruikt.

Waarom kiezen voor een All-Electric Ready hybride warmtepomp van NIBE?

Ontworpen voor All-Electric én All-Electric Ready hybride

NIBE lucht/water warmtepompen zijn ontworpen voor zowel een All-Electric warmtepompinstallatie als een hybride warmtepompinstallatie. Iedere NIBE All-Electric Ready warmtepomp is uit te breiden met een boiler voor warm water om zo 100% All-Electric te kunnen werken.

De beste tussenstap naar 100% gasloos

Een All-Electric Ready warmtepomp is de ideale tussenstap naar 100% gasloos wanneer je cv-ketel nog niet aan vervanging toe is of je om praktische of financiële redenen nog niet direct de overstap wilt maken. Verrassend vaak zul je ervaren dat de cv-ketel in de All-Electric Ready installatie amper hoeft bij te springen en de stap naar 100% gasloos is eenvoudig gemaakt met gebruik van dezelfde warmtepomp en de toevoeging van een binnenunit.

Slimme keuze qua warmtepompcapaciteit

Als je kiest voor een hybride installatie, dan is het beter om een vermogen te kiezen dat ongeveer gelijk of iets lager is dan het benodigd vermogen van je woning. Dit is vaak lager dan je in eerste instantie zou denken. Hierdoor heb je altijd de keuze om de ketel later te verwijderen en 100% gasloos te verwarmen met dezelfde warmtepomp. All-Electric Ready warmtepompen van NIBE, met een vermogen tussen de 6 en 12 kW, zijn hiervoor prima geschikt. Maar ook grotere vermogens tot 20 kW zijn mogelijk. Een goed advies is daarom heel belangrijk.

Op elk gewenst moment van het gas af

Als je een warmtepomp koopt die All-Electric Ready is, heb je altijd de keuze om je cv-ketel los te koppelen en te verwijderen. Enkel het toevoegen van een boiler voor warm water en eventueel een elektrisch element zorgt ervoor dat je 100% gasloos bent. Deze keuzevrijheid geldt niet voor ieder ander merk hybride warmtepompen.

Werkt samen met elk merk en type cv-ketel

Door jarenlange ervaring én de uitgebreide regeling van NIBE warmtepompen, is duidelijk dat de All-Electric Ready warmtepompen perfect samenwerken met elk merk en type cv-ketel in een hybride warmtepompinstallatie. De ketel hoeft slechts op laagstand bij te springen (bij de meeste ketels is dit ca. 5 kW) doordat de warmtepomp altijd warmte levert, ook als het buiten -20 ºC is. Het modulerend op laten toeren van de ketel, bijvoorbeeld via het OpenTherm-protocol, is in dit geval niet nodig.

Werkt prima samen met radiatoren

Een lucht/water warmtepomp heeft het hoogste rendement als het temperatuurverschil tussen de buiten- en cv-temperatuur zo laag mogelijk is. Lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, is daarom het meest ideaal voor een All-Electric Ready warmtepomp. Een cv-installatie met radiatoren is echter ook prima mogelijk. Door na-isolatie van de woningen zijn de radiatoren vaak overbemeten. De warmtepomp draait vaak gedurende langere tijd achter elkaar, waardoor het bij lagere cv-temperaturen van bijvoorbeeld 55°C ook prima werkt, mét een zeer acceptabele SCOP. Bepaalde uitvoeringen van NIBE warmtepompen kunnen een cv-temperatuur van 70°C leveren, zelfs als het buiten -7°C is.

Met All-Electric Ready hybride in 2 stappen van het gas af

De All-Electric Ready hybride warmtepomp zorgt op een zeer energiezuinige manier voor het verwarmen en eventueel koelen van je woning. Alleen wanneer er extra vermogen nodig is, schakelt de (bestaande) cv-ketel op de laagste stand in. De cv-combiketel zorgt in deze hybride installatie nog steeds voor warm water.

Bij het aansluiten van een boiler op de warmtepompinstallatie, levert deze naast cv-verwarming ook het warme water voor de woning. De cv-ketel is hierdoor niet meer nodig en kun je de deur uit doen. Bij de All-Electric Ready hybride unit, de Prepaer, kan de boiler, m.b.v. een klein uitbreidingsset zeer eenvoudig worden aangesloten. Als er een SMO-regelunit is geïnstalleerd, dient er ook klein elektrisch element te worden geplaatst voor eventueel noodzakelijke bijverwarming.


Je hoeft je warmtepomp dus niet te vervangen om volledig gasloos te gaan, wat bij sommige aanbieders van hybride warmtepompen wel het geval is. Door nu te kiezen voor een All-Electric Ready van NIBE blijf je profiteren van je eerste investering in de warmtepomp en kost de toekomstige stap naar 100% gasloos een heel stuk minder.

Het All-Electric Ready hybride principe

All-Electric Ready hybride houdt in dat warmtepompen uitstekend kunnen samenwerken met elk merk en type cv-combiketel. Maar ze zijn ook geschikt om op de door jou gewenste termijn - na vervanging van de cv-ketel door een boiler naar keuze - volledig elektrisch (All-Electric) te functioneren. Een lucht/water warmtepomp van NIBE in een hybride opstelling vormt dan ook de perfecte tussenstap naar 100% gasloos verwarmen. De animatie toont hoe eenvoudig de stap naar volledig gasloos in de 2e fase gemaakt kan worden.

Waarom kiezen voor All-Electric Ready hybride van NIBE?

Is je cv-ketel nog niet aan vervanging toe, maar wil je wel direct je gasverbruik fors verlagen? Wil je om praktische of financiële redenen het verduurzamen van je woning stapsgewijs aanpakken? Wil je van het gas af, maar weet je niet 100% zeker of je cv-installatie goed kan functioneren met een All-Electric warmtepomp? Dan is een All-Electric Ready warmtepomp de ideale tussenstap. Met de All-Electric Ready warmtepompen van NIBE kun je nu al fors besparen op je gasverbruik en ben je zeker voorbereid op een gasloze toekomst.

Passend bij redelijk tot goed geïsoleerde woningen

Het is altijd aan te bevelen om de woningisolatie te verbeteren. Als de meest voor de hand liggende verbeteringen echter al zijn doorgevoerd, kan nog verder isoleren best ingrijpend en kostbaar zijn. Hoewel bij huizen die niet perfect geïsoleerd zijn een warmtepomp nodig is die iets meer vermogen moet leveren, is het zeker mogelijk om ook in deze woningen een warmtepomp te plaatsen. Meestal is het gasverbruik in deze woningen ook hoger, waardoor juist in deze woningen meer gas en energiekosten bespaard kunnen worden. Een warmtepomp is daarmee in feite een logische stap in verduurzaming van de woning.

Zeer stille werking

De buitenunits van All-Electric Ready lucht/water warmtepompen van NIBE zijn ontworpen om zo stil mogelijk te functioneren en beschikken over een Silent Mode. Ze behoren zelfs tot de stilste warmtepompen in de markt. Het is wel raadzaam om advies in te winnen over de juiste plaats voor de buitenunit, om eventuele hinder te voorkomen. Omdat de buitenunits van de warmtepompen de ventilator en compressor bevatten, zijn deze in de binnenunit niet nodig. De binnenunits van de NIBE All-Electric Ready warmtepompen zijn daarom gewoon stil.

Maximale energiebesparing door hoog rendement (COP/SCOP)

NIBE All-Electric Ready warmtepompen zijn gemaakt voor verwarming van woningen en het maken van warm water. Het rendement (COP) of jaarrendement (SCOP) van de warmtepompen is uitzonderlijk hoog, wat zorgt voor een hoge energiebesparing.

Ontwikkeld voor het Zweedse klimaat

NIBE All-Electric Ready warmtepompen zijn gemaakt voor het veeleisende Zweedse klimaat en kunnen daarom zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C functioneren (sommige zelfs tot -25°C ). Hierdoor kunnen ze ook zonder cv-ketel goed werken. Ook in de zomer, als het buiten tussen de +20 en +38°C warm is, kunnen ze prima functioneren voor het maken van warm water en eventueel koelen.

Geen extra kosten voor All-Electric Ready hybride

Er zijn geen extra kosten verbonden aan een All-Electric Ready warmtepomp die zonder ketel kan functioneren, waar later een boiler aan kan worden gekoppeld. Slimme ontwikkelingen van binnenunits zorgen er bovendien voor dat het omschakelen van hybride naar All-Electric zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. Het kan zijn dat een warmtepomp die beter past bij het benodigd vermogen van je huis, duurder is dan een versie met een lager vermogen.

Voorbereid voor verwarming én tapwater met één systeem

Na het verwijderen van de cv-ketel van de All-Electric Ready installatie, kan eenvoudig een boiler worden aangesloten om de levering van warm water over te nemen. Dit is niet bij alle hybride warmtepompen van andere aanbieders in de markt mogelijk. Voor het gasloos verwarmen van tapwater biedt NIBE boilervaten aan in verschillende afmetingen (ook verticale en liggende boilers), met verschillende inhoud (200 tot 500 liter). Met behulp van de juist gekozen boiler heb je net zoveel warmwatercomfort als met je cv-ketel.

ISDE-subsidie beschikbaar tot €4.125,-

De overheid stimuleert het installeren van warmtepompen met de ISDE-subsidie. Deze geldt voor alle warmtepompen die in bestaande woningen worden geplaatst. Voor de NIBE lucht/water warmtepompen die All-Electric Ready zijn, geldt een subsidiebedrag van € 2.850,- tot € 4.125,-, afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen.

Slimme functies voor extra comfort én energiebesparing

De state-of-the-art All-Electric Ready warmtepompen van NIBE hebben tal van slimme functies en opties voor nog meer comfort en een grotere besparing. Denk aan Smart Grid Ready, Smart Price Adaptation, slimme koppeling aan de omvormer van je pv-systeem, load balancing en koppeling met je Smart Home-systeem.

Monoblock en SPLIT-uitvoeringen

De NIBE All-Electric Ready lucht/water warmtepompen zijn in monoblock en SPLIT-uitvoering verkrijgbaar. Bij een monoblock-uitvoering zitten alle componenten van het koudemiddelcircuit in de buitenunit en kan de buitenunit met een cv-water aansluiting aangesloten worden. Bij de SPLIT-uitvoering zit in de woning een wisselaar van het koudemiddelcircuit ingebouwd en loopt het koudemiddel door een leiding van de buitenunit naar de binnenunit toe. NIBE biedt de keuze uit een brede range monoblock en SPLIT-warmtepompen met verschillende capaciteiten. Voor iedere woning en ieder budget is er een passende All-Electric Ready hybride warmtepomp

In de zomer een koele woning

Alle NIBE All-Electric Ready lucht/water warmtepompen hebben de mogelijkheid om te kunnen koelen. Het is echter wel nodig om hiervoor een geschikt cv-systeem te hebben, zoals vloerverwarming of ventilatorconvectoren. Met gewone radiatoren is koeling helaas niet mogelijk. Het is bovendien belangrijk dat voldoende koelvermogen van de vloer en de opgestelde ventilatorconvectoren aanwezig is, om het pendelen van de warmtepomp te voorkomen.

Smart Energy Source functie

De Prepaer heeft ook een ingebouwde Smart Energy Source functie, waarbij de elektriciteits- en gasprijs kan worden ingevoerd. Hierbij kan gekozen worden om de regeling automatisch te laten kiezen wat voordeliger is in gebruik: verwarmen met de ketel of met de warmtepomp. Met het oog op de All-Electric Ready benadering wordt zoveel mogelijk met de warmtepomp verwarmd. Het kleine financiële voordeel dat de Smart Energy Source functie zou kunnen bieden, zeker met de huidige gasprijzen, wordt ruimschoots goed gemaakt door het later niet meer hoeven te kopen van een nieuwe ketel als deze aan vervanging toe is en het wegvallen van de onderhoudskosten hiervan.

Gegarandeerde NIBE kwaliteit

NIBE ontwikkelt al meer dan 40 jaar warmtepompen, op basis van het strenge Zweedse klimaat. Hierdoor ben je met de All-Electric Ready warmtepompen van NIBE altijd verzekerd van een betrouwbaar product van hoge kwaliteit. NIBE beschikt over vakmanschap, kennis van de warmtepompen en kennis van de Nederlandse markt om zo installateurs, groothandels en consumenten de juiste ondersteuning te kunnen bieden voor een optimaal presterende warmtepompinstallatie.

De NIBE All-Electric Ready hybride buitenunits

NIBE F2050 - All-Electric Ready hybride

 • Stille en modulerende monoblock warmtepomp.
 • De F2050-6 levert bij -20°C een aanvoertemperatuur tot 58°C
 • De F2050-10 levert bij -20°C een aanvoertemperatuur tot 60°C
 • Voor een All-Electric of All-Electric Ready hybride installatie
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 2.850,-

NIBE F2040 - All-Electric Ready hybride

 • Modulerende monoblock lucht/water warmtepomp
 • Stille, fraai ontworpen buitenunit
 • Uitgebreid assortiment bijbehorende (complete) binnenunits beschikbaar
 • Voor een all-electric of hybride installatie
 • Voor woningen en utiliteit
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 4.125,-

NIBE F2120 - All-Electric Ready hybride

 • Modulerende monoblock lucht/water warmtepomp
 • Dankzij het doordachte en robuust ontwerp een van de stilste warmtepompen in zijn klasse.
 • Uitgebreid assortiment bijbehorende (complete) binnenunits beschikbaar
 • Voor een all-electric of hybride installatie
 • Voor woningen en utiliteit
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 3.825,-

NIBE S2125 - All-Electric Ready hybride

 • Zeer stille werking dankzij nieuw productontwerp en keuzemogelijkheid voor silent mode
 • Duurzaam door hoog seizoensgebonden rendement (SCOP: 5.0) en toepassing van een natuurlijk koudemiddel
 • Breed toepasbaar in nieuwbouw (bijvoorbeeld dankzij de mogelijkheid om te koelen) en bestaande bouw (door de hoge aanvoertemperatuur van 70 tot 75 ºC)
 • Voor een All-Electric of All-Electric Ready hybride installatie
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 3225,-

NIBE AMS-10 - All-Electric Ready hybride

 • Modulerende NIBE SPLIT lucht/water warmtepompen
 • Compact uitgevoerde buitenunit
 • Uitgebreid assortiment bijbehorende (complete) binnenunits beschikbaar
 • Voor een all-electric of hybride installatie
 • Voor woningen en utiliteit
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 3.750,-

NIBE AMS-20 - All-Electric Ready hybride

 • Modulerende SPLIT lucht/water warmtepompen
 • Compact uitgevoerde buitenunit
 • Uitgebreid assortiment bijbehorende (complete) binnenunits beschikbaar
 • Voor een all-electric of hybride installatie
 • Voor woningen en utiliteit
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 2.850,-

Binnenunits/regelunits

Prepaer: de All-Electric Ready hybride binnenunit

 • Speciaal ontwikkeld voor een zo eenvoudig mogelijke overstap van een hybride naar een All-Electric warmtepompinstallatie
 • Compacte binnenunit voor NIBE lucht/water warmtepompen
 • Compleet uitgevoerd, met ingebouwde open verdeler, pomp en geavanceerde regeling
 • Geschikt voor NIBE monoblock buitenunits: F2050-6 en 10, S2125-8 en 12 en de F2040-12
 • Geschikt voor NIBE SPLIT buitenunits: AMS 10-6, 20-8 en 10-12 (i.c.m. HBS 05), AMS 20-6 en 20-10 (i.c.m. HBS 20)
 • Geschikt voor zowel All-Electric Ready hybride én All-Electric installaties
 • Uitgebreide reeks van slimme en extra kosten besparende functies zoals Smart Price Adaption en voorzien van een handig kleurendisplay

SMO 20

 • Geavanceerde regelunit voor een NIBE lucht/water warmtepomp
 • Geschikt voor alle NIBE buitenunits, SPLIT en monoblock (type 6 – 20)
 • Geschikt voor All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompinstallaties
 • Uitgebreide reeks van slimme en extra kosten besparende functies zoals Smart Price Adaption en voorzien van een handig kleurendisplay

SMO 40

 • Geavanceerde regelunit voor NIBE lucht/water warmtepompen
 • Geschikt voor alle NIBE buitenunits, SPLIT en monoblock (type 6 – 20)
 • Geschikt voor All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompinstallaties
 • Aansturing van meerdere warmtepompen in cascadeopstelling mogelijk
 • Uitgebreide reeks van slimme en extra kosten besparende functies zoals Smart Price Adaption en voorzien van een handig kleurendisplay

SMO S40

 • Geavanceerde regelunit voor NIBE lucht/water warmtepompen
 • Geschikt voor alle NIBE buitenunits, SPLIT en monoblock (type 6 – 20)
 • Geschikt voor All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompinstallaties
 • Aansturing van meerdere warmtepompen in cascadeopstelling mogelijk
 • Uitgebreide reeks slimme functies, zoals Smart Price Adaption, draadloze communicatie met Smart Home componenten en voorzien van een handig touch-kleurendisplay

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Lees meer over duurzaam wonen

De voordelen van een warmtepomp: geen twijfels meer mogelijk

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem. Dat maakt een warmtepomp dan ook een zeer duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis met gas. En er zijn nog meer voordelen:

Lees meer

ISDE-subsidie voor een warmtepomp in 2024:uitleg & veelgestelde vragen

Je kunt in aanmerking komen voor ISDE-subsidie als je een warmtepomp koopt. Lees meer over deze subsidie.

Lees meer

Onderhoud en onderhoudskosten van een warmtepomp

Hoe zit het eigenlijk met zaken als inspectie, onderhoud, onderhoudskosten, service bij storingen en de kosten daarvan. In dit artikel worden deze onderwerpen nader toegelicht.

Lees meer

Rendement van een warmtepomp in COP of SCOP?

Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp?

Hoe werken de verschillende soorten warmtepompen? Hoe kan een warmtepomp optimaal werken in jouw woning? Hoe kan een warmtepomp koelen? Lees snel verder voor de antwoorden op deze en nog meer vragen.

Lees meer

Hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd

De allereerste warmtepomp is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. De prestaties worden ieder jaar beter dankzij de jarenlange ervaring en de continue innovaties. Lees hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd:

Lees meer

Consumenten Installateurs Voorschrijvers