NIBE All-Electric warmtepompen

Bespaar maximaal op je energierekening, nu en in de toekomst.

Wat is een All-Electric warmtepomp?

Een All-Electric warmtepomp van NIBE zorgt 100% gasloos voor het verwarmen en eventueel koelen van je woning en het bereiden van warm water. De elektrische warmtepomp haalt ‘gratis’ warmte uit de buitenlucht, bodem (grondwater of aarde) of ventilatielucht. Zo kan een All-Electric warmtepomp met heel weinig stroom heel veel warmte produceren. Er kan een zeer hoog rendement worden gehaald tot wel 600%, zonder in te leveren op comfort. Wanneer je ook gasvrij kookt, heb je geen gasaansluiting meer nodig.

Geïnspireerd door extreme weersomstandigheden in Zweden, onderscheiden de warmtepompen van marktleider NIBE zich al meer dan 40 jaar in kwaliteit en prestaties. Dankzij ons brede en onderscheidende assortiment hebben we voor elke situatie een passende oplossing.

Waarom kiezen voor een All-Electric warmtepomp?

Een NIBE warmtepomp past prima bij een redelijk tot goed geïsoleerde woning

Het is altijd aan te bevelen om de woningisolatie te verbeteren. Als de meest voor de hand liggende verbeteringen echter al zijn doorgevoerd, kan nog verder isoleren best ingrijpend en kostbaar zijn. Hoewel bij huizen die niet perfect geïsoleerd zijn een warmtepomp nodig is die iets meer vermogen moet leveren, is het zeker mogelijk om ook in deze woningen een warmtepomp te plaatsen. Meestal is het gasverbruik in deze woningen ook wat hoger, waardoor meer gas en energiekosten bespaard kunnen worden. Een warmtepomp is daarmee in feite een logische stap in verduurzaming van de woning.

Werkt prima samen met radiatoren

Een lucht/water warmtepomp heeft het hoogste rendement als het temperatuurverschil tussen de buiten- en cv-temperatuur zo laag mogelijk is. Lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, is daarom het meest ideaal voor een warmtepomp. Een cv-installatie met radiatoren is echter ook prima mogelijk. Door na-isolatie van de woningen zijn de radiatoren vaak wat overbemeten en de warmtepomp draait vaak gedurende langere tijd achter elkaar, waardoor het bij lagere cv-temperaturen van bijvoorbeeld 55°C ook prima werkt. Bepaalde uitvoeringen van NIBE warmtepompen kunnen een cv-temperatuur van 70°C leveren, zelfs als het buiten -7°C is.

Je bespaart 100% op je gasrekening

We noemen de warmtepomp 'All-Electric', omdat je hiermee volledig van het gas af kunt. Je gasrekening vervalt helemaal. De warmtepomp verwarmt elektrisch met een beperkte hoeveelheid stroom en haalt een zeer hoog rendement dat kan oplopen tot meer dan 600%. Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.

Je vermindert de CO2-uitstoot

De volledig elektrische warmtepompen van NIBE zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Er is weinig elektriciteit nodig om veel warmte te kunnen produceren.

Comfortabel warm water

Omdat een warmtepomp een relatief laag vermogen heeft, wordt deze altijd gecombineerd met een boiler die warm water levert. NIBE heeft een uitgebreid assortiment combi warmtepompen, complete binnenunits en losse boilers van diverse grootte. Afhankelijk van het gewenste tapwatercomfort en het type warmtepomp, ook rekening houdend met de beschikbare ruimte, kan er een keuze worden gemaakt uit een ingebouwde boiler in een combi uitvoering of een boiler die apart wordt geplaatst. Sinds 2018 zijn in nieuwbouwwoningen warmtepompen met een boiler verplicht, waarbij de ervaring leert dat met de juiste boilerkeuze het tapwatercomfort vergelijkbaar is met een cv-ketel.

Keuze uit diverse typen warmtepompen

Voor een hybride installatie valt de keuze vaak op een lucht/water warmtepomp, met de buitenlucht als energiebron. Ga je meteen voor een All-Electric installatie, dan is het een overweging waard om te kiezen voor een warmtepomp zonder buitenunit. Denk aan een water/water warmtepomp met een bron in de grond of PVT-panelen op het dak of een ventilatielucht/water warmtepomp die ventilatielucht als bron gebruikt.

Slimme functies voor extra comfort én energiebesparing

De state-of-the-art All-Electric warmtepompen van NIBE hebben tal van slimme functies en opties voor nog meer comfort en een grotere besparing. Denk aan Smart Grid Ready, Smart Price Adaptation, slimme koppeling aan de omvormer van je pv-systeem, load balancing en koppeling met je Smart Home-systeem.

In de zomer een koele woning

Alle NIBE lucht/water warmtepompen hebben de mogelijkheid om te kunnen koelen. Het is echter wel nodig om hiervoor een geschikt cv-systeem te hebben, zoals vloerverwarming of ventilatorconvectoren. Met gewone radiatoren is koeling helaas niet mogelijk. Het is bovendien belangrijk dat voldoende koelvermogen van de vloer en de opgestelde ventilatorconvectoren aanwezig is, om het pendelen van de warmtepomp te voorkomen.

Zeer stille werking

Alle warmtepompen van NIBE zijn ontworpen om zo stil mogelijk te functioneren en beschikken over een Silent Mode. Ze behoren zelfs tot de stilste warmtepompen in de markt. Het is wel raadzaam om advies in te winnen over de juiste plaats voor de buitenunit, om eventuele hinder te voorkomen. Omdat de buitenunits van de warmtepompen de ventilator en compressor bevatten, zijn deze in de binnenunit niet nodig. De binnenunits van de NIBE All-Electric Ready warmtepompen zijn daarom gewoon stil.

Maximale energiebesparing door hoog rendement (COP/SCOP)

NIBE All-Electric warmtepompen zijn gemaakt voor verwarming van woningen en het maken van warm water. Het rendement (COP) of jaarrendement (SCOP) van de warmtepompen is uitzonderlijk hoog, wat zorgt voor een hoge energiebesparing

ISDE-subsidie beschikbaar tot €12.775,-

De overheid stimuleert het installeren van warmtepompen met de ISDE-subsidie. Deze geldt voor alle warmtepompen die in bestaande woningen worden geplaatst. Voor de NIBE All-Electric warmtepompen, geldt een subsidiebedrag €12.775,- afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen.

Ontwikkeld voor het Zweedse klimaat

NIBE All-Electric warmtepompen zijn gemaakt voor het veeleisende Zweedse klimaat en kunnen daarom zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C functioneren (sommige zelfs tot -25°C ). Hierdoor kunnen ze ook zonder cv-ketel goed werken. Ook in de zomer, als het buiten tussen de +20 en +38°C warm is, kunnen ze prima functioneren voor het maken van warm water en eventueel koelen.

Gegarandeerde NIBE kwaliteit

NIBE ontwikkelt al meer dan 40 jaar warmtepompen, op basis van het strenge Zweedse klimaat. Hierdoor ben je met de All-Electric warmtepompen van NIBE altijd verzekerd van een betrouwbaar product van hoge kwaliteit. NIBE beschikt over vakmanschap, kennis van de warmtepompen en kennis van de Nederlandse markt om zo installateurs, groothandels en consumenten de juiste ondersteuning te kunnen bieden voor een optimaal presterende warmtepompinstallatie.

Je woningwaarde stijgt

Een huis dat is voorbereid op een gasloze toekomst is aantrekkelijk in de woningmarkt. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt bovendien voor een beter energielabel. Dit zorgt er samen voor dat de woningwaarde zal stijgen.

Je geniet van warmtecomfort

Iedere All-Electric warmtepomp van NIBE zorgt, ongeacht het afgiftesysteem, dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in huis. Je geniet hierdoor altijd van een hoog warmtecomfort. Daarnaast ben je met een NIBE All-Electric warmtepomp, dankzij de ruime ingebouwde en losse boilers, zeker van een royale hoeveelheid warm tapwater.

Soorten All-Electric warmtepompen

Water/water warmtepomp

 • Hoogste rendementen
 • Vermogens van 6kW t/m 60 kW
 • In de zomer kan het systeem de woning op een natuurlijke manier gratis koelen
 • Geen buitenunit nodig
 • Nagenoeg geluidloos
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 5.700,-

Lucht/water warmtepomp

 • Split of monoblock
 • Hoge rendementen
 • Relatief eenvoudig te installeren
 • Capaciteit t/m 20kW
 • 100% gasloos
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 3.900,-

Ventilatielucht/water warmtepomp

 • Geen grondboring nodig
 • Geen buitenunit nodig
 • Alles-in-één unit
 • Compact
 • Kan voorzien in ventilatie, verwarming en warm tapwater
 • 100% gasloos
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 3.000,-

Hybride warmtepomp - All-Electric Ready

 • Tussenstap naar 100% gasloos
 • Combinatie met elk merk en type cv-ketel mogelijk
 • Bespaar tot 80% op je gasverbruik
 • Geen ingrijpende aanpassingen nodig voor de installatie
 • Cv-ketel voor piekbelasting en warm water
 • Warmtepomp werkt ook zonder cv-ketel
 • Voordelig in aanschaf dankzij ISDE-subsidie tot € 2.700,-

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Toch een hybride? Kies voor All-Electric Ready

Is je cv-ketel nog niet aan vervanging toe of wil je je woning in stappen verduurzamen? De hybride warmtepompen van NIBE zijn All-Electric Ready. Dit is de ideale tussenstap naar 100% gasloos verwarmen waarmee je nu al aanzienlijk op je gasverbruik bespaart. Een All-Electric Ready warmtepomp is een hybride, elektrische warmtepomp die kan samenwerken met elk type cv-ketel. Een monoblock of split lucht/water warmtepomp zorgt in deze combinatie het grootste deel van het jaar voor het verwarmen en eventueel actief koelen van je huis. Alleen bij verwarmen van water of eventueel piekbelasting - dus als er veel warmte nodig is - schakelt de cv-ketel in. In de toekomst kun je makkelijk van het gas af door de cv-combiketel te vervangen door een boiler.

Lees meer over de hybride warmtepomp >>

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Lees meer over duurzaam wonen

Smart Home: je huis smart maken voor maximaal comfort

Je huis smart maken: wat betekent het en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel lees je meer over Smart Home en slimme warmtepompen.

Lees meer

Een warmtepomp en zonnepanelen: hoe maak je deze combi nóg efficiënter?

Omdat een warmtepomp gevoed wordt met elektriciteit, is het mogelijk je warmtepomp te voeden met zelf opgewekte elektriciteit uit zonnepanelen en hierdoor je woning een nul-op-de-meterwoning te maken.

Lees meer

Rendement van een warmtepomp in COP of SCOP?

Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.

Lees meer

ISDE-subsidie voor een warmtepomp in 2024:uitleg & veelgestelde vragen

Je kunt in aanmerking komen voor ISDE-subsidie als je een warmtepomp koopt. Lees meer over deze subsidie.

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp?

Hoe werken de verschillende soorten warmtepompen? Hoe kan een warmtepomp optimaal werken in jouw woning? Hoe kan een warmtepomp koelen? Lees snel verder voor de antwoorden op deze en nog meer vragen.

Lees meer

Hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd

De allereerste warmtepomp is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. De prestaties worden ieder jaar beter dankzij de jarenlange ervaring en de continue innovaties. Lees hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd:

Lees meer

Consumenten Installateurs Voorschrijvers