Wat kost een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame investering en er is voor iedere woning een passende oplossing. Zo is er ook de hybride warmtepomp die in een bestaande situatie met een gasgestookte cv-ketel toe te passen is. Overweeg je om een hybride warmtepomp aan te schaffen, dan ben je uiteraard benieuwd naar de totale kosten voor de hybride warmtepomp en de installatie. In dit artikel geven we hier meer duidelijkheid over.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een modulerende monoblock of split lucht/water warmtepomp die samen met een cv-ketel wordt gecombineerd. De warmtepomp levert in deze combinatie de basislast voor het verwarmen van je huis, terwijl de cv-ketel voor de bereiding van warmtapwater zorgt. Lees meer over de werking van een warmtepomp in het artikel ‘Hoe werkt een hybride warmtepomp?’.

Kan gecombineerd worden met elk type cv-ketel

Mogelijk is je huis in de loop der tijd al voorzien van een goede hr-ketel in combinatie met hr (+++) glas en/of muurisolatie. Met de hybride warmtepomp kun je nog een grote stap zetten als het gaat om energiebesparing. Deze warmtepomp kan met elk type cv-ketel worden gecombineerd. De cv-ketel schakelt dankzij de hybride warmtepomp alleen op piekmomenten in, waardoor je gasverbruik flink afneemt. Afhankelijk van onder meer de warmtebehoefte van je huis kan een hybride warmtepomp van NIBE voorzien in 50% tot zelfs 100% van je centrale verwarming.

Wat kost een hybride warmtepomp?

De prijs voor een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren. Allereerst zijn er natuurlijk de kosten voor de aanschaf van de hybride warmtepomp. De prijs voor deze hybride warmtepomp hangt onder meer af van het type, het vermogen en het rendement ervan. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten voor de installatie door een vakbekwame installateur. Deze kosten kunnen per situatie verschillen.

Tel je de kosten voor aanschaf en installatie bij elkaar op, dan kom je uit op een investering vanaf € 4000,-, inclusief subsidie, exclusief installatie.

Daarnaast kun je in aanmerking komen voor de zogeheten ISDE-subsidie als je een warmtepomp koopt. Dit scheelt dus uiteindelijk in de kosten voor de hybride warmtepomp. De hoogte van de subsidie hangt af van het type en het thermisch vermogen en kan oplopen tot € 4.125 voor hybride (All-Electric Ready) warmtepompen. Benieuwd naar de subsidie op de hybride warmtepomp van jouw keuze? Raadpleeg dan de apparatenlijst. En lees ook hoe je de ISDE subsidie kunt aanvragen.

Kosten cv-ketel

Is je cv-ketel aan vervanging toe en kun of wil je nog niet volledig overstappen op een All-Electric installatie met alleen een warmtepomp? Houd dan voor de aanschaf en installatie van een nieuwe gasgestookte hr-ketel rekening met een extra kostenpost.

Overige kosten

Naast bovengenoemde kosten zijn er mogelijk nog andere kosten waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een hybride warmtepomp. Denk hierbij aan eventuele bouwkundige maatregelen, het eventueel aanpassen van het afgiftesysteem en isolatiemaatregelen. Hierover lees je meer in het algemene artikel over de warmtepomp kosten.

Neem contact op met een installateur

Bovenstaande informatie geeft je meer duidelijkheid over de hybride warmtepomp kosten. Een installateur kan jouw specifieke situatie beoordelen zodat je nog meer inzicht krijgt in de daadwerkelijke investering voor de hybride warmtepomp.

TIP | Wil je meer weten over de kosten van andere type warmtepompen? Lees dan één van onderstaande artikelen voor meer informatie over de kosten:

Wat kost een water/water warmtepomp?

Wat kost een lucht/water warmtepomp?

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers