Nul-op-de-meter voor 63 woningen in Renswoude!

In het dorpshart van Renswoude vind je het prachtige nieuwbouwproject ‘De Taets van Amerongen’. In 2019 werden hier 63 nul-op-de-meter woningen met vloerverwarming opgeleverd: 45 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen. De trotse bewoners van de nul-op-de-meter woningen in De Taets van Amerongen werden daarbij allemaal eigenaar van een NIBE F1255-6 PC modulerende water/water combi warmtepomp die zorgt voor centrale verwarming, passieve koeling en de bereiding van warmtapwater. Wat houdt een nul-op-de-meter in en waarom is er gekozen voor deze water/water warmtepomp van NIBE? Je leest er alles over in dit artikel.

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

Nul-op-de-meter

Een nul-op-de-meter woning, kortweg NOM-woning, maakt slim gebruik van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Hierdoor is het mogelijk om het netto energieverbruik - de opgewekte energie minus de verbruikte energie - tot nul-op-de-meter te reduceren. Anders gezegd: bij NOM-woningen zijn het energiegebruik en de energieopwekking op jaarbasis perfect in balans. Een warmtepomp is zo’n energiebesparende voorziening die dat mogelijk maakt. Het is dus zeker mogelijk om met een warmtepomp geen energierekening te hebben.

NOM Keur

Bij het project voor De Taets van Amerongen werd ervoor gekozen om iedere nul-op-de-meter woning te bouwen onder NOM Keur: een keurmerk dat wordt verleend als een aangenaam en gezond binnenklimaat wordt gecombineerd met een zeer laag energiegebruik zónder aardgas. De duurzame gasloze woningen in Renswoude, met een woonoppervlak variërend van circa 95 m2 tot 139 m2, voldoen hier zeker aan. Ze hebben namelijk:

  • uitstekende isolatievoorzieningen;
  • slimme balansventilatie met warmteterugwinning (WTW);
  • duurzame energievoorziening door middel van een grondgebonden NIBE warmtepomp;
  • opwekking van energie met pv-panelen op het dak.

De woningen mogen zich dan ook stuk voor stuk een nul-op-de-meter woning noemen: gasloze woningen die met behulp van zonnepanelen op het dak genoeg stroom opwekken voor zowel verwarming en ventilatie van de woning als voor het elektriciteitsverbruik van een normgezin met een gemiddeld verbruik. Hiervoor heeft de aannemer zelfs een prestatiegarantie gegeven! De komende 30 jaar zal een derde partij de prestatie van de huurwoningen monitoren. Dit geeft de verhuurder én de huurders volledig inzicht in het energiegebruik en de opwekking van hun energie.

Waarom een NIBE modulerende water/water combi-warmtepomp?

Tijdens het brainstormen over de juiste warmtepomp voor dit project, heeft de aannemer verschillende NIBE warmtepompen onder de loep genomen. Uiteindelijk wilde Woningbedrijf Renswoude graag graag dat zowel de huurwoningen als de koopwoningen in de zomermaanden gratis (passief) zouden kunnen koelen met de warmtepomp, wat de doorslag heeft gegeven voor de NIBE F1255-6 PC modulerende water/water warmtepomp. Een slimme en fijn keuze voor de gelukkige eigenaren van een nul-op-de-meter woning in De Taets van Amerongen!
Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere eigenaren van een nul-op-de-meter woning? Lees dan de andere ervaringen!

Meer over comfort

Je verwarming bedienen op afstand met myUplink van NIBE

Met de myUplink verwarming app van NIBE kun je je verwarming bedienen op afstand. En dat is nog maar één van de vele voordelen. Lees meer.

Lees meer

Smart home: je huis smart maken voor maximaal comfort

Je huis smart maken: wat betekent het en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel lees je meer over Smart Home en slimme warmtepompen.

Lees meer

De voordelen van een warmtepomp voor nieuwbouw

Vanaf 1 juli 2018 is een gasaansluiting voor nieuwbouw verboden. Een warmtepomp is een alternatief. Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Lees meer

Alle informatie over comfort

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers