Nul-op-de-meter voor 63 woningen in Renswoude!

In het dorpshart van Renswoude vind je het prachtige nieuwbouwproject ‘De Taets van Amerongen’. In 2019 werden hier 63 nul-op-de-meter woningen met vloerverwarming opgeleverd: 45 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen. De trotse bewoners van de nul-op-de-meter woningen in De Taets van Amerongen werden daarbij allemaal eigenaar van een NIBE F1255-6 PC modulerende water/water combi warmtepomp die zorgt voor centrale verwarming, passieve koeling en de bereiding van warmtapwater. Wat houdt een nul-op-de-meter in en waarom is er gekozen voor deze water/water warmtepomp van NIBE? Je leest er alles over in dit artikel.

Nul-op-de-meter

Een nul-op-de-meter woning, kortweg NOM-woning, maakt slim gebruik van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Hierdoor is het mogelijk om het netto energieverbruik - de opgewekte energie minus de verbruikte energie - tot nul-op-de-meter te reduceren. Anders gezegd: bij NOM-woningen zijn het energiegebruik en de energieopwekking op jaarbasis perfect in balans. Een warmtepomp is zo’n energiebesparende voorziening die dat mogelijk maakt. Het is dus zeker mogelijk om met een warmtepomp geen energierekening te hebben.

NOM Keur

Bij het project voor De Taets van Amerongen werd ervoor gekozen om iedere nul-op-de-meter woning te bouwen onder NOM Keur: een keurmerk dat wordt verleend als een aangenaam en gezond binnenklimaat wordt gecombineerd met een zeer laag energiegebruik zónder aardgas. De duurzame gasloze woningen in Renswoude, met een woonoppervlak variërend van circa 95 m2 tot 139 m2, voldoen hier zeker aan. Ze hebben namelijk:

  • uitstekende isolatievoorzieningen;
  • slimme balansventilatie met warmteterugwinning (WTW);
  • duurzame energievoorziening door middel van een grondgebonden NIBE warmtepomp;
  • opwekking van energie met pv-panelen op het dak.

De woningen mogen zich dan ook stuk voor stuk een nul-op-de-meter woning noemen: gasloze woningen die met behulp van zonnepanelen op het dak genoeg stroom opwekken voor zowel verwarming en ventilatie van de woning als voor het elektriciteitsverbruik van een normgezin met een gemiddeld verbruik. Hiervoor heeft de aannemer zelfs een prestatiegarantie gegeven! De komende 30 jaar zal een derde partij de prestatie van de huurwoningen monitoren. Dit geeft de verhuurder én de huurders volledig inzicht in het energiegebruik en de opwekking van hun energie.

Waarom een NIBE modulerende water/water combi-warmtepomp?

Tijdens het brainstormen over de juiste warmtepomp voor dit project, heeft de aannemer verschillende NIBE warmtepompen onder de loep genomen. Uiteindelijk wilde Woningbedrijf Renswoude graag graag dat zowel de huurwoningen als de koopwoningen in de zomermaanden gratis (passief) zouden kunnen koelen met de warmtepomp, wat de doorslag heeft gegeven voor de NIBE F1255-6 PC modulerende water/water warmtepomp. Een slimme en fijn keuze voor de gelukkige eigenaren van een nul-op-de-meter woning in De Taets van Amerongen!
Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere eigenaren van een nul-op-de-meter woning? Lees dan de andere ervaringen!

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers