Je verwarming op afstand bedienen met myUplink van NIBE

Tijdens je vakantie besluit je je verblijf met een paar dagen te verlengen. Tijdens je veel te lange dag op het werk dwalen je gedachten af en bedenk je je opeens dat het vanochtend toch wel een beetje frisjes was in huis. Tja, soms loopt het allemaal nét wat anders dan gepland. Herken je dat? Hoe handig zou het dan zijn als je met een slimme app even snel de vakantiestand van je warmtepomp kunt aanpassen, de temperatuur van je warm water kunt verhogen zodat iedereen morgen lekker kan douchen of de thermostaat een graadje hoger kunt zetten. Lijkt dat je wat? Met de myUplink verwarming app van NIBE kun je je verwarming op afstand bedienen. En dat is nog maar één van de vele voordelen. Het myUplink platform van NIBE biedt je namelijk nog veel meer!

Wat is myUplink van NIBE?

myUplink is een toekomstbestendig online platform dat NIBE speciaal heeft ontwikkeld voor de warmtepompen van de NIBE S-serie. Het platform biedt je – voor nu én in de toekomst – allerlei handige tools voor je slimme warmtepomp. Een van de bekendste is de myUplink app voor je smartphone en je tablet. Met behulp van deze handige app kun je als gebruiker op afstand informatie van je warmtepomp uitlezen. Je kunt bijvoorbeeld de status van je warmtepomp of de hoeveelheid geleverde energie raadplegen. Maar je kunt ook de instellingen voor verwarming, koeling en warm water eventueel aanpassen. Het is zelfs mogelijk om een eventueel aangesloten ventilatiesysteem en de verwarming van je zwembad te regelen.

Ook kan je warmtepomp dankzij het myUplink platform eenvoudig worden voorzien van de meest recente software, zodat deze – net als een moderne smartphone of een Tesla – weer helemaal up-to-date is. Er kunnen zo zelfs compleet nieuwe functies aan je warmtepomp worden toegevoegd! Met 40 jaar ervaring zijn de warmtepompen van het Zweedse NIBE op gebied van kwaliteit, rendement en bijvoorbeeld een zeer laag geluidsniveau reeds geperfectioneerd tot in detail. Met de uitgebreide mogelijkheden van myUplink wordt een next level bereikt op gebied van gebruiksgemak, comfort en het future proof zijn van het gehele klimaatsysteem in de woning. Voor installateurs is er bovendien een speciale versie van de app beschikbaar: myUplinkPro. Hiermee kan je installateur je warmtepomp heel eenvoudig perfect afstemmen op je huis en op jouw wensen voor gebruik.

Kortom: met behulp van myUplink van NIBE creëer je moeiteloos het ideale binnenklimaat in je huis, terwijl je tegelijkertijd je energieverbruik optimaliseert en je energiekosten verlaagt. Zo kun je met de slimme myUplink app van NIBE je Smart Home nóg slimmer maken en ben je optimaal uitgerust op allerhande slimme mogelijkheden in de toekomst.

De voordelen van myUplink van NIBE

De handige verwarming app van NIBE biedt je tal van voordelen. We noemen de belangrijkste:

Altijd en overal de informatie die je zoekt
Doordat je de comfortinstallatie in je huis via de myUplink app van NIBE kunt monitoren, beschik je over alle relevante informatie over de status van je warmtepomp en de actuele instellingen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een smartphone of tablet en een internetverbinding. Zo kun je bijvoorbeeld via de (ingebouwde) energiemeter van je warmtepomp zien hoeveel energie je warmtepomp voor verwarming of warm water heeft geleverd.

Thuis én buitenshuis communiceren met je warmtepomp
Alle warmtepompen uit de NIBE S-serie zijn standaard voorzien van een ingebouwde wifi-antenne, zodat je thuis via de myUplinkapp van NIBE op je smartphone of tablet verbinding met je warmtepomp kunt maken. Da’s makkelijk, bijvoorbeeld als je lekker met een boek op de bank ligt en de verwarming een graadje hoger wilt zetten. Ben je buiten de deur, dan communiceer je via je router (internet) en het 4G-netwerk.

Optimale controle van het comfort in je huis
Je kunt – waar en wanneer je maar wilt – de verwarming en koeling in je huis en de bereiding van warm water volgen en regelen. Zo creëer je het perfecte binnenklimaat en maximaal comfort.

Simpel in gebruik
Eenvoud en duidelijkheid waren leidend bij de ontwikkeling van de myUplink app. De verwarming app van myUplink is hierdoor heel overzichtelijk, makkelijk in gebruik en je hoeft niet te zoeken naar de functies die je nodig hebt. De app is bovendien geschikt voor alle producten uit de nieuwe S-serie van NIBE.

Smart Grid Ready
De warmtepomp is voorbereid om te gaan met verschillende commando's die om diverse redenen (bijvoorbeeld energiekosten en drukte op het net) de warmtepomp harder of zachter aansturen.

Smart Price Adaption
Profiteer maximaal van mogelijke energieprijsschommelingen in de toekomst doordat de warmtepomp hier 24 uur vooraf op kan anticiperen. Met deze slimme functie – die is ingebouwd in myUplink – kan je warmtepomp dus nóg voordeliger in gebruik worden. Zodra ook Nederlandse energiemaatschappijen in de (nabije) toekomst variabele tarieven gaan aanbieden, kun je daar met je NIBE warmtepomp en myUplink dus direct gebruik van maken!

Anticiperen op de weersverwachting
Elke warmtepomp uit de NIBE S-serie kan op basis van de opgegeven locatie, waar deze is geïnstalleerd, de weersverwachting in de gaten houden. De warmtepomp ontvangt de benodigde gegevens over het weer via myUplink en zal hierop anticiperen. Zo zal deze bijvoorbeeld – als in het voorjaar wordt verwacht dat er na een koudere nacht een mooie lentedag gaat volgen – al in de loop van de nacht stoppen met verwarmen omdat je huis toch wel op temperatuur blijft.

Direct inzicht in eventuele storingen
Mocht je warmtepomp een keer een storing krijgen, dan ontvang je daarvan een notificatie. Je kunt dan via de app direct checken wat er aan de hand is.

Altijd up-to-date
Via myUplink kun je altijd en overal heel eenvoudig een software-update op je warmtepomp zetten door nieuwe software via de myUplink app op je smartphone of je tablet te downloaden en op je warmtepomp te installeren.

Hoe werkt de verwarming app?

Wil je je verwarming op afstand bedienen en profiteren van de andere voordelen van myUplink? Dan is het nodig om een persoonlijk account aan te maken en je warmtepomp te registreren, in te stellen en te verbinden met het internet. Ingewikkeld? Nee hoor, dat gaat echt super eenvoudig. Vervolgens heb je de myUplink app van NIBE nodig. Je kunt deze slimme verwarming app downloaden in de Play Store (Android) of de App Store (iOS).

Standaard kun je gebruikmaken van het BASIS abonnement van myUplink. Hiermee heb je inzicht in de actuele status van de verschillende functies van je warmtepomp. Ook ontvang je bij een eventuele storing direct een pushbericht op je telefoon of tablet (en eventueel een e-mail) met een omschrijving ervan. Is je installateur aangemeld bij myUplink? Dan ontvangt ook hij deze meldingen zodat hij direct actie kan ondernemen. Tot slot kun je via de myUplink app de opgeslagen data van een beperkt aantal parameters (afhankelijk van de installatie) tot 1 maand terug raadplegen.

Wil je meer functies van myUplink benutten? Kies dan voor een van de twee uitgebreidere PREMIUM abonnementen. Wil je diverse functies van de warmtepomp kunnen bedienen? Neem dan het abonnement PREMIUM BEDIENING. Wil je graag uitgebreid inzicht in de werking, de geleverde energie, temperaturen en dergelijke? Ga dan voor het abonnement PREMIUM ANALYSE. Je kunt dan de opgeslagen data van tot liefst twee jaar terug bekijken. Aan beide premium abonnementen is jaarlijks een vergoeding verbonden.

Hoe veilig is myUplink van NIBE?

Je wilt natuurlijk niet dat iemand ongevraagd de instellingen van je slimme NIBE warmtepomp kan inzien of bewerken. Daarom heeft NIBE diverse beveiligingsmaatregelen genomen om je installatie en je thuisnetwerk te beschermen. Denk daarbij aan versleuteling van het netwerkverkeer en verificatie van de authenticiteit van de myUplink server. Daarnaast staat de software van myUplink geen externe verbinding toe, tenzij die externe verbinding zelf wordt geïnitieerd. Niemand kan dus zonder toestemming verbinding met je warmtepomp maken.

De voordelen van myUplink op een rij

  • Door eenvoudig je warmtepomp te updaten met nieuwe software en eventueel zelfs nieuwe functies toe te voegen, is en blijft je warmtepomp toekomstbestendig;
  • Door online real-time en historische gegevens uit te lezen, ben je altijd en overal perfect op de hoogte van het functioneren en de prestaties van je warmtepomp;
  • Dankzij de in je warmtepomp ingebouwde energiemeter heb je via de myUplink app inzicht in de hoeveelheid geleverde energie. Wordt een extra elektriciteitsmeter aangesloten, dan heb je ook inzicht in het elektrisch verbruik van je warmtepomp. Dit inzicht kan je helpen om energie te besparen en je energiekosten te verlagen;
  • Je kunt via de myUplink app je warmtepomp en de verwarming op afstand bedienen;
  • Met behulp van de speciale app myUplink Pro kan je installateur je warmtepomp eenvoudiger in bedrijf stellen en op afstand beheren. Ook kunnen storingen in sommige gevallen op afstand worden opgelost of inzicht worden gekregen in het juist functioneren ervan;
  • Via het myUplink platform van NIBE kan je warmtepomp worden gekoppeld aan API-, Modbus TCP/IP en IFTTT-technologie;
  • Het myUplink platform maakt het mogelijk om de mogelijkheden van je warmtepomp optimaal te benutten voor de beste prestaties en het beste comfort. Ook wordt je warmtepomp dankzij myUplink een natuurlijk onderdeel van je Smart Home;
  • Naast de slimme kamerthermostaat, introduceert NIBE dit najaar, binnen het myUplink programma een serie RF-sensoren en actuatoren voor klimaatsysteem waarmee verwarming en koeling in je huis verder kunnen worden geoptimaliseerd. De warmtepompen uit de NIBE S-serie zijn hiervoor nú al voorzien van een RF-antenne, de software kan via het myUplink platform worden geüpdatet zodra deze componenten beschikbaar komen.

It's easy to be smart

Soms wil je even checken of je warmtepomp werkt zoals het moet. Gewoon, voor de zekerheid. Op andere momenten is het reuze handig als je bepaalde instellingen kunt aanpassen om het comfort in je huis te verhogen. Met de gebruiksvriendelijke myUplink verwarming app van NIBE heb je maximale controle over je warmtepomp en over de verwarming in je huis. En dat is heel comfortabel. Daarnaast biedt het innovatieve myUplink platform je diverse andere handige tools die je nu én in de toekomst helpen om nog meer uit je NIBE warmtepomp te halen. Zo zie je: it’s easy to be smart met myUplink van NIBE!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers