Ervaring warmtepomp nieuwbouw: “Vanwege het koelen met de warmtepomp koos ik voor deze woning”

Arjen heeft late diensten vanwege zijn werk als machinist bij de NS en was daarom specifiek op zoek naar een nieuwe woning met de mogelijkheid om te koelen. Zo kwam hij in aanraking met een nieuwbouw-project met 21 woningen in Zwolle, waar alle bewoners de beschikking kregen over een NIBE F1245 PC water/water warmtepomp en een eigen bodembron. Hij woont hier nu inmiddels ongeveer 4,5 jaar samen met zijn vrouw en dochter en kan niet anders zeggen dan dat hij heel tevreden is over de warmtepomp in deze nieuwbouwwoning. In dit artikel lees je meer over de ervaring van Arjen met het koelen met deze water/water warmtepomp van NIBE.

Hoe kwamen jullie bij dit nieuwbouw-project terecht?

“Omdat ik late diensten heb, was ik op zoek naar een huis - bij voorkeur nieuwbouw - met een dakkapel waar we een airconditioning op wilden plaatsen voor het koelen. Toen kwamen we dit huis tegen met een warmtepomp. Omdat ik zelf in de installatietechniek hebt gewerkt, wist ik dat het ook mogelijk is om te koelen met een warmtepomp. Vandaar dat we ook echt voor dit huis gegaan zijn. Daarnaast was het ook zo dat we niet op het warmtenet aangesloten wilden zitten. We zijn uit eigen initiatief nog op bezoek geweest bij de installateur om ons te laten informeren over het systeem met de eigen bron. En toen wisten we het zeker, we wilden deze nieuwbouwwoning met warmtepomp.”

En hoe tevreden zijn jullie inmiddels met de warmtepomp?

“Vanaf het begin af aan zijn wij heel tevreden. Het is altijd heerlijk warm binnen. Het is natuurlijk wel even wennen, waar je normaal gesproken met een cv-ketel snel wisselt van temperatuur, heb je nu een constante temperatuur. En in de zomer is het heerlijk koel omdat de warmtepomp ook kan koelen.”

Hoe ervaar je het koelen met de warmtepomp?

“Als het buiten 35 graden is en je komt binnen, dan is het bij ons 21 of 22 graden. Dat is een heerlijke luxe. En als je overdag een beetje goed wilt kunnen slapen tijdens hogere temperaturen, dan komt het helemaal goed van pas. Alle andere bewoners van de nieuwbouwwoningen die ik gesproken heb, hebben ook een hele positieve ervaring met de warmtepomp.”

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Wat betreft de energierekening, merken jullie de besparing?

“Dat merken wij zeker. Scheelt natuurlijk nog extra dat het nieuwbouw en daardoor extra goed geïsoleerd is. We hebben tijdens de koop van de nieuwbouwwoning ook meteen gekozen om het maximale aantal zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. De combinatie van zonnepanelen met de warmtepomp werkt natuurlijk heel goed. We zitten op zo’n 20 euro per maand aan complete energiebehoefte. Ik heb nu ook een elektrische auto die iedere dag opgeladen moet worden en zit daardoor op zo’n 70 euro per maand. De buren zitten op zo’n 80 à 90 euro per maand zonder zonnepanelen.”

Wat is jullie ervaring met de warmtepomp bij strenge kou?

“We hebben zeker al een paar keer strenge kou ervaren met de warmtepomp. toen was het ‘s nachts 20 graden onder 0. Maar daar hadden wij helemaal geen last van. Je kunt de vloer verwarmen tot een maximum van 28 graden geloof ik, dan is het echt wel warm. Het is natuurlijk nieuwbouw met hele goede isolatie, dus dat scheelt natuurlijk ook. En onze eigen bron is ook echt goed, ik zie dat deze na 4,5 jaar nog niet minder wordt. En ze zeggen dat deze zeker nog zo’n 50 jaar mee zal gaan.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die ook een warmtepomp overwegen?

“Kijk eens goed na of er in jouw woning ook mogelijkheden zijn voor een warmtepomp. Als je huis toch al goed geïsoleerd is (zoals bij nieuwbouw sowieso het geval is), laat dan eens berekenen wat het in jouw situatie kan gaan opleveren. Het is een investering, maar levert je uiteindelijk ook heel veel op. Mocht er op termijn onverhoopt een onderdeel zoals de boiler kapot gaan, dan kan deze vervangen worden. De warmtepomp is namelijk modulair opgebouwd.”

“In de toekomst zal ik zeker nog een keer kiezen voor een warmtepomp van NIBE.”

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers