Met de myUplink verwarming app van NIBE kun je je verwarming bedienen op afstand. En dat is nog maar één van de vele voordelen. Lees meer.
Kies een thema
Toon alle thema's ⇩
Verberg alle thema's ⇧
De warmtepomp is regelmatig onderwerp van gesprek, maar net zo regelmatig wordt er getwijfeld over het comfort dat een warmtepomp kan bieden. Is het dan nog wel lekker warm in huis? Duurt het niet erg lang totdat de gewenste temperatuur bereikt is? We leggen je graag uit wat een zogenaamde ‘hoge temperatuur warmtepomp’ (ht warmtepomp) is.
NIBE heeft het meest uitgebreide assortiment All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompen. Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel welke warmtepomp het best bij jou past en hoeveel jij kunt besparen
Doe de warmtescan »
Laten we allereerst kort uitleggen wat een warmtepomp is die op hoge temperatuur verwarmt. In combinatie met vloerverwarming wordt vaak voor een warmtepomp gekozen, die met een lage temperatuur het huis verwarmt. Bestaande radiatoren zijn vanwege de lage temperatuur niet ideaal om met deze lage temperatuur te werken. Hoe lager de temperatuur van het afgiftesysteem, hoe hoger het rendement van een warmtepomp. Als het echter nodig is, kan een warmtepomp ook op een hoge temperatuur verwarmen, sommige typen zelfs met een warmtepomp temperatuur tot 70-75°C.
Het grootste voordeel qua comfort biedt een ‘hoge temperatuur (ht) warmtepomp’ in de bestaande bouw maar ook in nieuwbouwwoningen waar radiatoren zijn geplaatst. Waar een cv-ketel vaak aan/uit schakelt, zorgt langdurige verwarming met een warmtepomp voor een continue, comfortabele warmte-uitstraling, waarbij toch voldoende warmte in de woning wordt gebracht. Omdat woningen in de loop van de tijd vaak voorzien zijn van dubbelglas en bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, hoeft een cv-systeem met een radiator ook niet altijd meer op 80°C te werken.
Er zijn vele verschillende soorten woningen en iedere situatie is uniek. Een overgang van een gasgestookte cv-ketel naar een systeem met een warmtepomp vraagt soms ook maatwerk. In feite kan iedere woningeigenaar, stapsgewijs zijn huis verduurzamen, waarbij zonnepanelen, extra isolatie en een warmtepomp samen kunnen zorgen voor verduurzaming van je huis, waarbij een gasketel niet meer nodig is. Afhankelijk van de start-situatie en het budget is het aan te raden hiervoor een stappenplan te maken.
Een warmtepomp biedt naast cv-verwarming ook warm tapwater. In een combi-versie zit er een boiler ingebouwd, en ook is het mogelijk om een losse boiler te plaatsen. Met deze boilers is er een royale hoeveelheid warm water beschikbaar, die door de warmtepomp op een hoge temperatuur worden verwarmd. Ook voor tapwater biedt een warmtepomp met een boiler, die op een hoge temperatuur warm water levert, net zo veel comfort als een cv-ketel.
Wil je een warmtepomp met bestaande radiatoren combineren? Denk dan eens aan een warmtepomp op hoge temperatuur. Wanneer een warmtepomp op de juiste manier geïnstalleerd en toegepast wordt in je huis, merk je geen verschil met de traditionele manier van verwarmen via een cv-ketel.
Meer weten over de prijs van een hoge temperatuur warmtepomp? Lees dan het artikel over de kosten van een warmtepomp. NIBE vertelt je graag meer over de mogelijkheden van verwarmen en koelen met een warmtepomp, zowel op hoge als lage temperatuur. De keuze voor het kopen van een ‘hoog temperatuur warmtepomp’, eventueel in combinatie met bestaande radiatoren, wordt bij een adviestraject voor de juiste warmtepomp voor jouw specifieke situatie uiteraard meegenomen!
Meer over comfort
We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.
NIBE warmtepompen