Werking & techniek

De NIBE F2120 haalt gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht

De buitenlucht zit vol hernieuwbare energie waarmee je duurzaam je huis kunt verwarmen. Hoe? Met een lucht/water warmtepomp, zoals de NIBE F2120. Deze stille, modulerende monoblock lucht/water warmtepomp is een échte doorbraak op het gebied van efficiëntie die bij een buitentemperatuur van -25°C nog een cv-aanvoertemperatuur van 63°C kan maken.

Nu gratis advies aan huis

Iedere woning is anders. Goed advies is daarom echt het halve werk. Welke oplossing het beste past is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je woning, de isolatie en je woon- en comfortwensen. Een NIBE erkend installateur kan je van het juiste advies voorzien, helemaal passend bij jouw woning en wensen. Op die manier weet jij direct of je woning geschikt is en hoe je het maximale rendement haalt.

Registreer je nu voor een GRATIS advies aan huis. Vervolgens plannen we een afspraak in en komt de door NIBE erkend installateur naar jouw woning voor een gratis en vrijblijvend warmteadvies. Zo kun je goed geïnformeerd je keuze maken.

Zo werkt een lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte aan de buitenlucht. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur tot -25ºC! Dat betekent dat je je huis met een lucht/water warmtepomp het hele jaar door op een energiezuinige manier kunt voorzien van centrale verwarming, warmtapwater en – op warme zomerdagen – van koeling. Als voordeel van een lucht/water warmtepomp geldt dat er voor de installatie geen bodembron nodig is en dat hij daardoor redelijk makkelijk te plaatsen is. Hierdoor kun je een lucht/water warmtepomp van NIBE uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld als vervanging van – of in combinatie met – je gasgestookte cv-ketel. Maar natuurlijk past hij ook heel goed in je nieuwe huis!

NIBE F2120-serie: keuze uit vier uitvoeringen

De NIBE F2120 is leverbaar in vier uitvoeringen met verschillende vermogens. Bovendien is voor de serie een uitgebreid assortiment bijpassende binnenunits, diverse regelingen en een ruimtethermostaat met kleurendisplay beschikbaar. Hierdoor kan voor bijna elke situatie een warmtepompinstallatie op maat worden samengesteld. Ook prettig om te weten: NIBE heeft bij de ontwikkeling van de NIBE F2120 extra veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluidsniveau van de buitenunit. Dat komt onder meer tot uiting in het stijlvolle oversized ontwerp van de buitenunit. Hierdoor is de NIBE F2120 een van de stilste – en fraaiste – lucht/water warmtepompen in de markt!

Monoblock warmtepomp

De NIBE F2120 is een zogeheten monoblock warmtepomp. Dit betekent dat alle componenten in de buitenunit zijn ingebouwd. De buitenunit heeft twee aansluitingen voor cv-water. Hiermee kan een vakbekwame installateur de warmtepomp rechtstreeks op de cv-installatie in je huis – en eventueel op een aangesloten boiler – aansluiten.

Voor het aansturen van de NIBE F2120 is altijd een regelunit nodig: de NIBE SMO 20 of de NIBE SMO 40. In een hybride installatie – waarin de warmtepomp wordt gecombineerd met je cv-ketel – heb je niet veel meer nodig dan deze SMO-regeling. Wil je helemaal ‘van het gas af’ door over te stappen op een all-electric installatie, dan heb je behalve de regeling ook een boiler nodig voor warm water. Je hebt hiervoor keuze uit twee opties:

  • Losse componenten, zoals een boiler, een SMO-regeling en een aantal noodzakelijke kleinere componenten
  • Een complete binnenunit met ingebouwde boiler, regeling en dergelijke, zoals de NIBE VVM 320.

Een hoog rendement en een lage energierekening

Het rendement van elke warmtepomp wordt aangeduid met een prestatiegetal: de zogeheten COP. Lucht/water warmtepomp gebruiken echter buitenlucht als energiebron en de buitentemperatuur wisselt behoorlijk van seizoen tot seizoen. Daarom is het bij lucht/water warmtepomp beter om naar het seizoensgebonden rendement te kijken. Dit rendement wordt weergegeven met SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) en geeft het gewogen gemiddelde rendement door het jaar heen aan. Bij de NIBE F2120-serie bedraagt de SCOP-waarde in een gemiddeld klimaat (zoals in Nederland en België) en een cv-aanvoertemperatuur van 35ºC – afhankelijk van het type – tussen 4,8 en 5,05 Dit betekent dat deze warmtepomp met 1 kW aan elektrische (hulp)energie tot liefst 5,05 kW aan warmte kan leveren. Dat is dus echt héél efficiënt!

EVI-compressor

Dat de NIBE F2120 in vergelijking met veel andere monoblock lucht/water warmtepompen zo’n hoog rendement behaalt, komt onder meer doordat hij is voorzien van een efficiënte EVI-compressor. EVI staat voor: Enhanced Vapor Injection. Vrij vertaald: heetgasinjectie in het compressorcircuit. Door dit onderscheidende werkingsprincipe is de warmtepomp in staat om bij lage buitentemperaturen – met een gunstiger rendement dan monoblock warmtepompen zónder deze technologie – een hoge cv-aanvoertemperatuur (65ºC) te leveren.

Betrouwbaar kwaliteitsproduct

NIBE is een Zweeds bedrijf dat al 40 jaar warmtepompen maakt. In Zweden – waar koude winters en afgelegen dorpen vragen om een hoogwaardige en betrouwbare warmtepomp – is NIBE al jarenlang marktleider. Met meer dan 15.000 medewerkers in 27 landen werkt NIBE aan het realiseren van haar missie: het creëren van duurzame energieoplossingen voor een betere wereld. De naam NIBE staat daarbij garant voor kwaliteit en innovatie.

NIBE Uplink: Verbinding met internet en bediening met een app

De NIBE SMO regelingen zijn voorzien van een internetaansluiting. Is de regeling van de NIBE F2120 verbonden met internet, dan biedt dat uitgebreide mogelijkheden voor bediening en uitlezing. Met de app ‘NIBE Uplink’ kun je de warmtepomp bijvoorbeeld via je smartphone of tablet bedienen. Ook kan je warmtepomp onderdeel gaan uitmaken van een SMART-home systeem. Wil je meer weten van NIBE Uplink? Kijk dan hier voor meer informatie.

De belangrijkste kenmerken en voordelen op een rij

Als je de NIBE F2120 vergelijkt met andere producten in de markt, is deze warmtepomp zonder meer een zeer aantrekkelijk product. We zetten daarom nog even de belangrijkste eigenschappen op een rij:

  • De NIBE F2120 biedt je de betrouwbaarheid van een A-merk warmtepomp
  • Je hebt geen bodembron nodig en de buitenunit doet stil zijn werk
  • Het rendement is hoog: de SCOP is 4,8 tot 5,05 (bij 0/35ºC)
  • De modulerende EVI-compressor biedt bij -10ºC buitentemperatuur een cv-aanvoertemperatuur van 60ºC. Meestal zal de F2120 op een lagere cv-aanvoertemperatuur werken, met een hoog rendement, maar als het nodig is kan hij ook 65ºC leveren!
  • De warmtepomp kan in de zomer ook koelen
  • De ISDE-subsidie bedraagt € 1.900,- tot € 2.400,- (afhankelijk van het vermogen)

Conclusie

De NIBE F2120 is een fraaie lucht/water warmtepomp met een zeer hoog rendement die door zijn geavanceerde technologie, uitgebreide regelmogelijkheden en beschikbare accessoires voor veel woningen een perfecte oplossing biedt voor verwarmen, warm water én koelen. Meer informatie vind je op de uitgebreide productpagina.

Water/water warmtepompen

Oneindige bodemwarmte van de zon

Een water/water warmtepomp van NIBE maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Je creëert met een water/water warmtepompinstallatie van NIBE een optimaal binnenklimaat doordat je huis niet alleen wordt voorzien van verwarming en warmtapwater, maar in de zomer ook van koeling.

Lucht/water warmtepompen

Gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht

Een lucht/water warmtepompinstallatie van NIBE onttrekt warmte aan de buitenlucht om je huis op een duurzame manier te voorzien van verwarming, koeling en warmtapwater. Een lucht/water warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler.

Ventilatielucht/water warmtepompen

DUURZAME WARMTE UIT VENTILATIELUCHT

Een ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE wint energie terug uit de warme ventilatielucht van je huis, eventueel aangevuld met buitenlucht. Het is een kant-en-klare, energiezuinige oplossing voor het leveren van verwarming, ventilatie en warmtapwater aan woningen en appartementen met een vloeroppervlak tot 200m2.

Werking & techniek

Zo werkt een water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat via een gesloten of een open bron warmte onttrekt aan de aardbodem of – via panelen op het dak of de gevel van een gebouw – aan de buitenlucht.

Werking & techniek

Lucht/water warmtepomp - Warmte winnen uit niets

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte aan de buitenlucht. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur tot -20°C!

Werking & techniek

Ventilatielucht/ water warmtepomp - Hergebruik de lucht in je woning

Een ventilatielucht/water warmtepomp zuigt warme binnenlucht uit je keuken, badkamer en toilet en voert via ventilatieopeningen in de woonkamer en slaapkamers verse buitenlucht toe.

Warmte‑scan

Wil je snel weten hoeveel jij kunt besparen?

Iedere woning is uniek. Daarom laten we je graag zien welke besparing jij kunt bewerkstelligen. In slechts 6 stappen weet je hoeveel jij kunt besparen.

Geen enkele woning is hetzelfde, dus voor iedereen pakt het voordeel anders uit. Met de NIBE warmte-scan heb je snel zicht op de besparing die voor jouw situatie geldt. Daarnaast adviseren we je graag welke oplossing het best bij jouw situatie past.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Een team van specialisten verzamelt interessante informatie over de belangrijkste thema's omtrent verduurzaming van het wonen.

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale mediafuncties aan te kunnen bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Door gebruik te maken van deze site of door op cookies accepteren te drukken geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies en het verzamelen van informatie.

Meer informatie…

Selecteer de gewenste cookies

Akkoord Cookies aanpassen