Een warmtepomp leasen, kan dat?

Wanneer je een warmtepomp overweegt, is het raadzaam om na te denken over hoe je deze warmtepomp wilt financieren. De investeringskosten betalen zich natuurlijk weer terug door de lagere maandelijkse energiekosten ten opzichte van een cv-ketel op gas. Daarnaast wordt je huis duurzamer, wordt het meer waard en krijgt het een beter energielabel. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het financieren van een warmtepomp zoals je eigen spaargeld, je hypotheek, een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Maar wist je dat je een warmtepomp ook kunt leasen? We vertellen je er graag meer over.

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

Warmtepomp leasen of kopen?

Geld lenen kost geld: die waarschuwing is er niet voor niets. Heb je voldoende financiële middelen voor de aanschaf van een warmtepomp? Dan is dat meestal ook de beste keuze. In ons artikel over de kosten van een warmtepomp kun je lezen dat er meer komt kijken bij de aanschaf van een warmtepomp dan alleen de aanschafprijs zelf. Houd daar dus wel rekening mee! Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een duurzaamheidslening, energiebespaarlening en de Investeringssubsidie duurzame energie als je zelf een warmtepomp aan wilt schaffen. Daardoor valt de investering een stuk lager uit.

Kun je een warmtepomp leasen als particulier?

Wanneer je een warmtepomp zou willen leasen in plaats van kopen, kun je alleen de warmtepomp zelf leasen en niet de eventuele installatie- en verbouwingskosten die nodig zijn. Bij onze partner “econic” kun je een NIBE warmtepomp leasen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want voor een vast laag bedrag per maand wordt er een warmtepomp geplaatst, zonder dat je investeringskosten hoeft te maken. Dit maandelijkse bedrag is inclusief service, onderhoud, garantie en monitoring, waardoor je zorgeloos van je apparatuur kunt genieten. Een warmtepomp voor warmtapwater en cv leasen kan al vanaf € 99,- per maand!

Bekijk de voorwaarden

Heb je besloten om een warmtepomp te leasen? Check dan wel goed wie de eigenaar van de warmtepomp is en welke voorwaarden er bij een dergelijke overeenkomst horen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Bij econic blijft econic eigenaar van de warmtepomp en monitoren zij deze op afstand. Door een warmtepomp te leasen als particulier krijg je bovendien flexibiliteit. Zo kun je de lease bijvoorbeeld al na een jaar stopzetten. Geen langdurige verplichtingen dus!

Er zijn verschillende manieren om een warmtepomp te financieren, waarvan een warmtepomp leasen zeker het overwegen waard is. Kijk goed naar jouw situatie om te ontdekken welke vorm het beste bij jou past!

Warmtepomp
of cv-ketel?
Maak de vergelijking.

Met behulp van slechts 3 stappen bereken je precies het omslagpunt en weet je wanneer je met een warmtepomp voordeliger uit bent.

Lees meer

Meer over kosten en subsidie

ISDE-subsidie voor een warmtepomp in 2022 verhoogd: uitleg & veelgestelde vragen

Je kunt in aanmerking komen voor ISDE-subsidie als je een warmtepomp koopt. Lees meer over deze subsidie.

Lees meer

Wat kost een lucht/water warmtepomp?

De prijs van een lucht/water warmtepomp hangt onder meer af van het type warmtepomp, het vermogen en het rendement ervan. Lees hier meer over de kosten waar je rekening mee moet houden.

Lees meer

Wat kost een hybride warmtepomp?

Waar moet je rekening mee houden als het gaat om de kosten voor een hybride warmtepomp? In dit artikel geven we duidelijkheid over de investering.

Lees meer

Alle informatie over kosten en subsidie

NIBE warmtepompen

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers [email protected]