Een warmtepomp leasen, kan dat?

Wanneer je een warmtepomp overweegt, is het raadzaam om na te denken over hoe je deze warmtepomp wilt financieren. De investeringskosten betalen zich natuurlijk weer terug door de lagere maandelijkse energiekosten ten opzichte van een cv-ketel op gas. Daarnaast wordt je huis duurzamer, wordt het meer waard en krijgt het een beter energielabel. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het financieren van een warmtepomp zoals je eigen spaargeld, je hypotheek, een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Maar wist je dat je een warmtepomp ook kunt leasen of huren? We vertellen je er graag meer over.

Warmtepomp leasen of kopen?

Geld lenen kost geld: die waarschuwing is er niet voor niets. Heb je voldoende financiële middelen voor de aanschaf van een warmtepomp? Dan is dat meestal ook de beste keuze. In ons artikel over de kosten van een warmtepomp kun je lezen dat er meer komt kijken bij de aanschaf van een warmtepomp dan alleen de aanschafprijs zelf. Houd daar dus wel rekening mee! Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een duurzaamheidslening, energiebespaarlening en de Investeringssubsidie duurzame energie als je zelf een warmtepomp aan wilt schaffen. Daardoor valt de investering een stuk lager uit.

Kun je een warmtepomp leasen als particulier?

Wanneer je een warmtepomp zou willen leasen of huren in plaats van kopen, kun je alleen de All-Electric of hybride warmtepomp zelf leasen (of huren) en niet de eventuele installatie- en verbouwingskosten die nodig zijn. Bij onze partner “econic” kun je een NIBE warmtepomp leasen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want voor een vast laag bedrag per maand wordt er een warmtepomp geplaatst, zonder dat je investeringskosten hoeft te maken. Dit maandelijkse bedrag is inclusief service, onderhoud, garantie en monitoring, waardoor je zorgeloos van je apparatuur kunt genieten. Een warmtepomp voor warmtapwater en cv leasen kan al vanaf € 99,- per maand!

Bekijk de voorwaarden

Heb je besloten om een warmtepomp te leasen? Check dan wel goed wie de eigenaar van de warmtepomp is en welke voorwaarden er bij een dergelijke overeenkomst horen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Bij econic blijft econic eigenaar van de warmtepomp en monitoren zij deze op afstand. Door een warmtepomp te leasen als particulier krijg je bovendien flexibiliteit. Zo kun je de lease bijvoorbeeld al na een jaar stopzetten. Geen langdurige verplichtingen dus!

Er zijn verschillende manieren om een warmtepomp te financieren, waarvan een warmtepomp leasen of huren zeker het overwegen waard is. Kijk goed naar jouw situatie om te ontdekken welke vorm het beste bij jou past!

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers