Christina: “Dankzij de goede uitleg en inregeling door de warmtepomp installateur werkt het allemaal perfect.”

Christina en Sander vormen samen met hun drie kinderen een samengesteld gezin. Ze wonen iets meer dan een jaar in hun nieuwe woning in Dokkum. Ze hebben een vrijstaande woning laten bouwen, deels traditionele bouw (beneden) en deels houtskeletbouw (boven). Voor het verwarmen en koelen van de woning hebben ze gekozen voor de NIBE F2120 lucht/water warmtepomp. De installateur heeft ze daarbij goed geholpen en uitleg gegeven over de mogelijkheden. Dit vonden ze fijn, aangezien ze niet technisch onderlegd zijn. Waarom hebben ze gekozen voor duurzaam verwarmen met een warmtepomp en hoe bevalt de warmtepomp tot nu toe? Je leest alles over hun ervaring met de warmtepomp in dit artikel.

Waarom hebben jullie gekozen voor een warmtepomp?

“In eerste instantie wilden we eigenlijk met een cv-ketel gaan verwarmen, daar hadden we ook rekening mee gehouden in de tekeningen. In de loop der tijd hebben we echter veel gelezen over warmtepompen, over de voor- en nadelen en het rendement ervan. We konden het daarnaast makkelijk meefinancieren. Daarom hebben we uiteindelijk toch gekozen voor de warmtepomp. Het uiteindelijke doel was om met een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen flink te besparen op de energiekosten.”

Hoe zijn jullie geïnformeerd over warmtepompen?

“Via Google hebben we veel informatie gevonden en onze installateur heeft veel verteld over de mogelijkheden. Bij Vereniging Eigen Huis kwam ook een interessant artikel voorbij over warmtepompen. We hebben meerdere merken bekeken, andere installatiebedrijven bezocht en op internet reviews van anderen gelezen.”

Jullie hadden dus al een warmtepomp installateur?

“We hebben ons huis laten bouwen door twee aannemers, zzp’ers. Zij hebben ons de installateur aanbevolen. Wij hebben onze wensen aangegeven, waarbij we het in ieder geval belangrijk vonden dat de warmtepomp stil moest zijn en een goed rendement zou hebben. Onze warmtepomp installateur had zelf al hele goede ervaring met de warmtepompen van NIBE. Na een zorgvuldige afweging zijn we tot de keuze gekomen voor de NIBE F2120 lucht/water warmtepomp in combinatie met een 300 liter boiler en 23 zonnepanelen van 300 Watt.”

Hoe ervaren jullie het geluid in de praktijk?

“De warmtepomp is zeer stil in gebruik. ‘s Ochtends als je gedoucht hebt en hij heeft de boiler aangesproken dan hoor je hem heel even, maar daarna niet meer. We hebben zowel boven als beneden vloerverwarming en de warmtepomp hebben we op het dak van de bijkeuken geplaatst en daar is hij zo gemonteerd dat hij demping heeft onder de kast. We horen hem amper.”

Hoe staat de meter er nu voor na een jaar?

“We hebben het eerste jaar op safe gespeeld en betaalden hetzelfde maandelijkse bedrag als voorheen aan de energieleverancier. Met als gevolg dat we een behoorlijk bedrag terug hebben gekregen. We hebben met de zonnepanelen meer stroom opgewekt dan we gebruiken, waardoor we terug hebben kunnen leveren. We hadden vorig jaar een maandbedrag van 77 euro per maand en dat is nu slechts 6 euro (voornamelijk de transportkosten).”

Hoe tevreden zijn jullie tot nu toe over het geluid van de warmtepomp?

“Eigenlijk hebben we een uitstekende ervaring met de warmtepomp. We zijn niet heel technisch onderlegd en hebben ons goed laten adviseren. Het technische deel hebben we volledig aan de NIBE warmtepomp installateur overgelaten, met het vertrouwen dat het ook allemaal zo zou uitpakken zoals het ons verteld is. En dat klopt ook. Dankzij de duidelijke uitleg en de inregeling door de goede installateur van de warmtepomp werkt het allemaal perfect. Bij eventuele problemen kunnen we de installateur bellen, dat is heel laagdrempelig.”

En wat betreft de temperatuur, moesten jullie wennen?

“We hadden hiervoor een cv-ketel en radiatoren. Nu hebben we vloerverwarming en een warmtepomp en we hoeven eigenlijk helemaal niet te wennen. Het is continu een aangename temperatuur in huis. Het is ook fijn dat we de warmtepomp in de zomer kunnen gebruiken om te koelen.”

Tot slot, hoe ervaren jullie het gemak van de warmtepomp?

“De warmtepomp is perfect ingeregeld door de NIBE warmtepomp installateur. Het onderhoud ligt bij NIBE door middel van een onderhoudscontract voor het behouden van de lange levensduur. Voor de rest heb je er zelf helemaal geen werk aan, dat vinden wij zeer fijn.”

“Als de warmtepomp eenmaal draait, heb je er helemaal geen omkijken meer naar.”

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers