Kees: “Ik ben blij dat wij de stap naar de toekomst nu al hebben gezet.”

Kees (68) en zijn vrouw Tonnie wonen in een hofje met 6 nieuwbouwhuizen in Kockengen. Van het hofje waren zij en de buurman de enigen die voor een gasloos huis kozen. Econic adviseerde over de mogelijkheden. Kees en Tonnie schaften zelf alle apparatuur aan, waaronder een NIBE water/water warmtepomp, een boiler en zonnepanelen. Ze kozen daarnaast voor een service membership bij econic voor het monitoren van storingen en de jaarlijkse controle. Inmiddels wonen ze in het nieuwbouwhuis en zijn ze blij dat ze deze stap naar de toekomst nu al hebben gezet.

Was gasloos bouwen altijd jullie ambitie?

“We hebben het idee altijd in ons achterhoofd gehad door de algemene publiciteit. Ik was eerder al bij een informatieavond in de gemeente geweest. In ons vorige huis deden we wat we konden als het gaat om duurzaamheid. Zo hebben we dubbel glas laten plaatsen en schaften een HR++ cv-ketel aan. Maar energieneutraal wonen was op dat moment nog niet te realiseren in onze boerderij uit 1860.”

Hoe kwamen jullie bij Econic terecht?

“Onze aannemer heeft een overeenkomst met Econic, waarbij we zelf konden kiezen of we wilden gaan voor een gasloze woning. Mijn vrouw en ik wilden weten waar we aan toe waren en zijn daarom in in de showroom van de aannemer de apparaten gaan bekijken. We waren direct overtuigd en hebben akkoord gegeven.”

Voor welke apparatuur hebben jullie gekozen?

“Econic E heeft alle keuzes voorgelegd: de verschillende warmtepompen, soorten zonnepanelen en de grootte van de boiler. We kozen voor de NIBE F1155-6 water/water warmtepomp omdat deze ook zo’n 3 tot 5 graden kan verkoelen met een minimaal elektraverbruik. Dat kan in de hete zomermaanden van tegenwoordig nog weleens van pas komen. Daarnaast kozen we voor een NIBE boiler van 300 liter en 31 all-black 300Wp zonnepanelen.”

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Waarom kozen jullie ervoor om alles zelf aan te schaffen?

“We konden de investering veroorloven. Het is natuurlijk een forse investering, maar het levert ook rendement op. Het geld op een spaarrekening hebben staan levert in deze tijd weinig op. Daarnaast kregen we ook nog eens €5500,- aan ISDE-subsidie én BTW-voordeel terug.”

Hoe staat de meter er nu voor?

“Omdat we er pas net wonen, kan ik er eigenlijk nog niet veel over zeggen. Maar als ik nu - na 4 zomermaanden - op de meter kijk, dan moeten we aardig wat geld terug gaan krijgen.

Wat vind je ervan dat jullie één van de weinige gasloze huizen in het hofje zijn?

“Ik kan natuurlijk niet in de portemonnee van mijn buren kijken, misschien stappen ze in de toekomst nog over. Een van onze buren heeft precies hetzelfde aangeschaft en het is leuk om met hem uit te wisselen hoe het functioneert. We zijn in ieder geval blij dat wij de stap naar de toekomst nu al hebben gezet.”

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers