Werking & techniek

NIBE S1255: de slimme water/water combi warmtepomp van NIBE

Wil je je huis voorzien van een energiezuinige warmtepomp met een ingebouwde boiler die heel stil zijn werk doet? Wil je je warmtepomp eenvoudig kunnen bedienen en monitoren, zelfs als je niet thuis bent? Zoek je een slimme warmtepomp die naadloos deel kan uitmaken van je Smart Home? En vind je het ook nog belangrijk dat jouw warmtepomp er goed uitziet? Maak dan kennis met de NIBE S1255 en S1255-6 PC. Want die behoren zonder twijfel tot de slimste – en misschien ook wel tot de mooiste – combi warmtepompen die NIBE ooit heeft ontwikkeld.

Nu gratis advies aan huis

Iedere woning is anders. Goed advies is daarom echt het halve werk. Welke oplossing het beste past is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je woning, de isolatie en je woon- en comfortwensen. Een NIBE erkend installateur kan je van het juiste advies voorzien, helemaal passend bij jouw woning en wensen. Op die manier weet jij direct of je woning geschikt is en hoe je het maximale rendement haalt.

Registreer je nu voor een GRATIS advies aan huis. Vervolgens plannen we een afspraak in en komt de door NIBE erkend installateur naar jouw woning voor een gratis en vrijblijvend warmteadvies. Zo kun je goed geïnformeerd je keuze maken.

DE WERKING VAN DE NIBE S1255 COMBI WARMTEPOMP

De NIBE S1255 is een water/water combi warmtepomp waarmee je je huis heel slim kunt verwarmen en koelen én – door middel van de ingebouwde boiler – van warm water kunt voorzien. Hij is voorzien van een modulerende compressor die ervoor zorgt dat de warmtepomp zo efficiënt mogelijk werkt en zich voortdurend automatisch aanpast aan de hoeveelheid warmte die je huis nodig heeft. De inverter-technologie – waar NIBE heel veel ervaring mee heeft – zorgt er daarbij voor dat je het hele jaar door verzekerd bent van een stabiele temperatuur en een aangenaam comfort in je huis.

Een water/water warmtepomp zoals de NIBE S1255 maakt meestal gebruik van een bodembron. Dit heeft als voordeel dat de warmtepomp ‘s zomers – via de lussen van de bodembron die diep in de grond zitten – koel water door het afgiftesysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming) kan laten stromen. Alle types van de NIBE S1255 kunnen optioneel koelen als ze worden gecombineerd met een aparte koelmodule. Er is echter ook een versie beschikbaar – de NIBE S1255-6 PC – met een ingebouwde module voor passieve koeling. De compressor van de warmtepomp wordt hierbij niet ingeschakeld. Het enige dat nodig is, zijn twee energiezuinige kleine ingebouwde pompen. Dankzij passieve koeling kun je de woonkamer en de slaapkamers in je huis op warme zomerdagen heel voordelig op een aangename temperatuur houden. En dát is prettig, zeker nu we steeds vaker te maken hebben met lange hete zomers!

De NIBE S1255 beschikt daarnaast nog over een aantal handige functies, waaronder:

 • Smart Grid Ready: de warmtepomp is voorbereid om te gaan met verschillende commando's die om diverse redenen (bijvoorbeeld energiekosten en drukte op het net) de warmtepomp harder of zachter aansturen.
 • Anticiperen op pv-stroom: op basis van informatie vanuit de omvormer van je zonnepanelen kan de warmtepomp slimme dingen doen, zoals de boiler verder opwarmen op momenten dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je verbruikt.

VOORBEREID OP EEN SLIMME TOEKOMST

Omdat je een warmtepomp voor de lange termijn aanschaft, is het belangrijk dat hij optimaal op de toekomst is voorbereid. Het is daarom goed om te weten dat de NIBE S1255 deel uitmaakt van de S-serie, de nieuwste generatie slimme warmtepompen van NIBE. Deze innovatieve productserie is gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat. Dit betekent dat alle warmtepompen zijn uitgerust met geavanceerde Smart Home technologie. En dat biedt je – voor nu én op lange termijn – heel veel mogelijkheden.

Je kunt de NIBE S1255 bijvoorbeeld intuïtief – en dus super gemakkelijk – bedienen via een overzichtelijk touchscreen met swipe-functie, net zoals met de bijpassende NIBE RMU S40 ruimtethermostaat. De smart guide regeling maakt het hierbij heel eenvoudig om door de verschillende instellingen te bewegen en (tijdelijke) wijzigingen toe te passen. Om je goed inzicht te geven in het energieverbruik, zijn alle warmtepompen uit de NIBE S-serie bovendien voorzien van een energiemeter.

Daarnaast is de slimme warmtepomp voorzien van een geïntegreerde wifi-verbinding voor draadloze communicatie met je smartphone of tablet óf – via een router – met het internet. Je gebruikt hiervoor de handige myUplink-app. Met deze app kun je onder meer de status van je warmtepomp en de slimme verwarming in je huis bekijken, maar het is ook mogelijk om in een handomdraai de instellingen voor ruimteverwarming, koeling en de bereiding van warm water aan te passen. Je kunt zelfs een eventueel aangesloten ventilatiesysteem aansturen en/of de verwarming van je zwembad regelen! Ook is het mogelijk om de warmtepomp te koppelen aan de weersverwachting. Zo kan de warmtepomp online de weersverwachtingen monitoren en anticiperen op slecht weer (bijvoorbeeld door warmte in boilers of buffers op te slaan ter voorbereiding op een koude nacht). En is er onverhoopt een storing, dan ontvang je direct een waarschuwing via een push-bericht en eventueel een e-mail. Ook je installateur kan eventueel een waarschuwing ontvangen, op voorwaarde dat hij verbonden is met de warmtepomp. Zo wordt de NIBE S1255 een natuurlijk onderdeel van je Smart Home. It's easy to be smart met NIBE!

De NIBE S1255 is futureproof met een aantal functies die in de toekomst mogelijk zijn. Een paar voorbeelden:

 • Smart Price Adaption: profiteer maximaal van mogelijke energieprijsschommelingen in de toekomst doordat de warmtepomp hier 24 uur vooraf op kan anticiperen.
 • Stembesturing: de software kan in de toekomst eenvoudig geschikt worden gemaakt voor voice control systemen, zoals Google Home.
 • Klimaatregeling: door communicatie met onder meer radiatorkranen, thermostaten en CO2--sensoren kan de warmtepomp het binnenklimaat in je huis optimaal regelen.

COMBI WARMTEPOMP MET GEÏNTEGREERDE BOILER

Kies je voor een NIBE S1255 of NIBE S1255-6 PC water/water combi warmtepomp, dan beschik je automatisch over een royale hoeveelheid warm water. De NIBE S1255 is namelijk standaard voorzien van een geïntegreerde RVS boiler met een inhoud van 180 liter en daar kun je in de dagelijkse praktijk behoorlijk goed mee uit de voeten. Terwijl jij of een van je gezinsleden warm water verbruikt, wordt de boiler namelijk automatisch gevuld en brengt de combi warmtepomp de inhoud van de boiler direct weer op de gewenste temperatuur. De NIBE S1255 heeft dan ook tapklasse XL en dat is voldoende voor een gemiddeld huishouden van 4 personen met een keuken en een badkamer met een (stort)douche of een bad. Ook kun je de tapwatercapaciteit tijdelijk in de ‘luxe’-stand zetten, zodat je meer tapwater beschikbaar hebt op het moment dat je dat wilt. De warmtepomp zal in deze stand de boilertemperatuur verhogen (bijvoorbeeld naar 55°C). Hierdoor komt er – door het warmere water bij te mengen met koud water – méér water van 40°C beschikbaar om te douchen of lekker lang te badderen.

EEN GOED RENDEMENT EN LAGE ENERGIEKOSTEN VOOR ELKE WONING

De NIBE S1255 is leverbaar in vier types met verschillende vermogenscategorieën:

 • S1255-6 en S1255-6 PC: 1,5 tot 6 (8)(1) kW
 • S1255-12: 3 tot 12 kW
 • S1255-16: 4 tot 16 kW

Dit betekent dat er voor bijna elk type woning – van rijtjeshuis tot villa – wel een energiezuinige installatie op maat met zo’n slimme NIBE S1255 combi warmtepomp kan worden samengesteld.

Het seizoensgebonden rendement van warmtepompen wordt aangeduid met een prestatiegetal: de SCOP. Voor de NIBE S1255 geldt een hoog seizoensgebonden rendement voor verwarming van 5,2 (gemeten bij een brontemperatuur van 0°C en een cv-watertemperatuur van 35°C). Dit houdt in dat de warmtepomp voor elke kW elektrische energie die je erin stopt 5,2 kW aan warmte aan je terug geeft. Dat komt dus neer op een rendement van liefst 520% en dát zorgt voor een prettig lage energierekening! De NIBE S1255 heeft dan ook niet voor niets het hoogst haalbare energielabel: A+++(2). Met behulp van accessoires is het bovendien mogelijk om de warmtepomp aan een pakket zonnepanelen te koppelen. Zo kun je optimaal profiteren van je eigen duurzaam opgewekte groene stroom!

(1) Standaard is het vermogen van de NIBE S1255-6 begrensd op 6 kW. Is de bron echter groot genoeg, dan kan het vermogen worden verhoogd tot 8 kW. (2) Pakket-label voor cv, 35°C of 55°C, gemiddeld klimaat.

MOOI EN COMPACT

De NIBE S1255 combi warmtepomp is 1.80 meter hoog en heeft een vloeroppervlak nodig van 60 x 62 cm. Ter vergelijking: dat is ongeveer hetzelfde als een combinatie van een wasmachine en een wasdroger. Alle componenten – inclusief de boiler en de passieve koelmodule (bij de NIBE S1255-6 PC) – zijn dan ook heel compact samengebouwd in één apparaat. Hij past dan ook prima in een hoek van je berging of garage, op zolder of onder de trapkast. Bij het ontwerpen van de S-serie heeft NIBE ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk. De NIBE S1255 onderscheidt zich dan ook door zijn fraaie design, dat Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos is. Ook is de warmtepomp voorzien van een handige greeploze deur, die je met een simpele drukbeweging kunt openen en sluiten.

DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN EN VOORDELEN OP EEN RIJ

We zetten de belangrijkste kenmerken en voordelen nog even voor je op een rij:

 • De NIBE S1255 is een betrouwbare A-merk combi warmtepomp van hoge Zweedse kwaliteit
 • De bodembron werkt volledig geruisloos
 • Ook de warmtepomp zelf doet zijn werk heel stil: slechts 21 tot 32 dB(A) op 1 meter afstand
 • De modulerende compressor zorgt voor een efficiënte werking
 • Je profiteert van lage energiekosten dankzij het zeer hoge rendement (SCOP: 5,2 bij 0/35°C)
 • Je kunt je huis voordelig verkoelen dankzij de passieve koelfunctie
 • De ingebouwde boiler levert een royale hoeveelheid (180 liter) warm water
 • Dankzij Smart Home technologie is de warmtepomp goed voorbereid op de toekomst
 • Een warmtepomp van NIBE geeft meerwaarde aan je huis

Je ziet: in vergelijking met andere producten in de markt heeft de slimme S1255 water/water combi warmtepomp van NIBE je heel veel te bieden!

Water/water warmtepompen

Oneindige bodemwarmte van de zon

Een water/water warmtepomp van NIBE maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Deze warmtepomp creëert een optimaal binnenklimaat en voorziet je huis niet alleen van verwarming en warmtapwater, maar in de zomer ook van koeling.

Lucht/water warmtepompen

Gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht

Een lucht/water warmtepompinstallatie van NIBE onttrekt warmte aan de buitenlucht en voorziet je huis op een duurzame manier van verwarming, koeling en warmtapwater. Deze warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler.

Ventilatielucht/water warmtepompen

DUURZAME WARMTE UIT VENTILATIELUCHT

Een ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE wint energie terug uit de warme ventilatielucht van je huis, eventueel aangevuld met buitenlucht. Het is een kant-en-klare, energiezuinige oplossing voor het leveren van verwarming, ventilatie en warmtapwater aan woningen en appartementen met een vloeroppervlak tot 200m2.

Werking & techniek

Zo werkt een water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat via een gesloten of een open bron warmte onttrekt aan de aardbodem of – via panelen op het dak of de gevel van een gebouw – aan de buitenlucht.

Werking & techniek

Lucht/water warmtepomp - Warmte winnen uit niets

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte aan de buitenlucht. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur tot -20°C!

Werking & techniek

Ventilatielucht/ water warmtepomp - Hergebruik de lucht in je woning

Een ventilatielucht/water warmtepomp zuigt warme binnenlucht uit je keuken, badkamer en toilet en voert via ventilatieopeningen in de woonkamer en slaapkamers verse buitenlucht toe.

Warmte‑scan

Wil je snel weten hoeveel jij kunt besparen?

Iedere woning is uniek. Daarom laten we je graag zien welke besparing jij kunt bewerkstelligen. In slechts 6 stappen weet je hoeveel jij kunt besparen.

Geen enkele woning is hetzelfde, dus voor iedereen pakt het voordeel anders uit. Met de NIBE warmte-scan heb je snel zicht op de besparing die voor jouw situatie geldt. Daarnaast adviseren we je graag welke oplossing het best bij jouw situatie past.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Een team van specialisten verzamelt interessante informatie over de belangrijkste thema's omtrent verduurzaming van het wonen.

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale mediafuncties aan te kunnen bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Door gebruik te maken van deze site of door op cookies accepteren te drukken geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies en het verzamelen van informatie.

Meer informatie…

Selecteer de gewenste cookies

Akkoord Cookies aanpassen