Ventilatielucht/ water warmtepomp - Hergebruik de lucht in je woning

Een ventilatielucht/water warmtepomp zuigt warme binnenlucht uit je keuken, badkamer en toilet en voert via ventilatieopeningen in de woonkamer en slaapkamers verse buitenlucht toe. Zo ben je verzekerd van een gezond binnenklimaat. Tijdens het ventileren wint de warmtepomp de warmte uit de afgezogen lucht terug voordat deze naar buiten wordt geblazen. De warmtepomp benut deze warmte vervolgens heel efficiënt om je huis ook nog op een duurzame manier te voorzien van cv-verwarming en warmtapwater.

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

Werking

In de warmtepomp circuleert een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – door een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper. Hierbij wordt de warmte uit de ventilatielucht omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen van je huis of het bereiden van warmtapwater voor je keuken of badkamer. Bij dit proces gebruikt de ventilatielucht/water warmtepomp slechts een beperkte hoeveelheid stroom, wat resulteert in een hoog rendement. In feite vervangt dit type warmtepomp de bekende mechanische ventilatiebox.

Nieuwe kansen

Het werkingsprincipe van een ventilatielucht/water warmtepomp is eenvoudig. Door de jaren heen hebben we de technologie van onze warmtepompen echter steeds verder verfijnd, terwijl de installatie en het gebruik ervan verder zijn vereenvoudigd. Ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE is bovendien betrouwbaar en levert aanzienlijke besparingen op voor jou én het milieu.

BEKIJK DE VIDEO

In deze video leggen we je in vijf minuten in het algemene uit hoe een NIBE warmtepomp werkt en wat de voordelen van een NIBE warmtepomp zijn.

NIBE warmtepompen

Meer over warmtepompen

Warmtepomp en warm water: veelgestelde vragen & antwoorden

Een warmtepomp kan in combinatie met een ingebouwde of losse boiler ook zorgen voor het bereiden van warm water.

Lees meer

Mogelijke bronnen van een water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp maakt meestal gebruik van een gesloten bodemcollector. Maar er zijn meerdere alternatieven op de markt gekomen.

Lees meer

De voordelen en mogelijkheden van een All-Electric warmtepomp

Alle warmtepompen van NIBE zijn ‘All-Electric’. Wat zijn de voordelen van een ‘All-Electric’ warmtepomp en wat zijn de mogelijkheden? Hoe werkt een hybride warmtepomp in combinatie met je cv-ketel? We leggen het je uit in dit artikel.

Lees meer

Alle informatie over warmtepompen

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers [email protected]