NIBE S1255: de slimme water/water combi warmtepomp van NIBE

Wil je je huis voorzien van een energiezuinige warmtepomp met een ingebouwde boiler die heel stil zijn werk doet? Wil je je warmtepomp eenvoudig kunnen bedienen en monitoren, zelfs als je niet thuis bent? Zoek je een slimme warmtepomp die naadloos deel kan uitmaken van je Smart Home? En vind je het ook nog belangrijk dat jouw warmtepomp er goed uitziet? Maak dan kennis met de NIBE S1255 en S1255-6 PC. Want die behoren zonder twijfel tot de slimste – en misschien ook wel tot de mooiste – combi warmtepompen die NIBE ooit heeft ontwikkeld.

De werking van de NIBE S1255 warmtepomp

De NIBE S1255 is een water/water combi warmtepomp waarmee je je huis heel slim kunt verwarmen en koelen én – door middel van de ingebouwde boiler – van warm water kunt voorzien. Hij is voorzien van een modulerende compressor die ervoor zorgt dat de warmtepomp zo efficiënt mogelijk werkt en zich voortdurend automatisch aanpast aan de hoeveelheid warmte die je huis nodig heeft. De inverter-technologie – waar NIBE heel veel ervaring mee heeft – zorgt er daarbij voor dat je het hele jaar door verzekerd bent van een stabiele temperatuur en een aangenaam comfort in je huis.

Een water/water warmtepomp zoals de NIBE S1255 maakt meestal gebruik van een bodembron. Dit heeft als voordeel dat de warmtepomp ‘s zomers – via de lussen van de bodembron die diep in de grond zitten – koel water door het afgiftesysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming) kan laten stromen. Alle types van de NIBE S1255 kunnen optioneel koelen als ze worden gecombineerd met een aparte koelmodule. Er is echter ook een versie beschikbaar – de NIBE S1255-6 PC – met een ingebouwde module voor passieve koeling. De compressor van de warmtepomp wordt hierbij niet ingeschakeld. Het enige dat nodig is, zijn twee energiezuinige kleine ingebouwde pompen. Dankzij passieve koeling kun je de woonkamer en de slaapkamers in je huis op warme zomerdagen heel voordelig op een aangename temperatuur houden. En dát is prettig, zeker nu we steeds vaker te maken hebben met lange hete zomers!

De NIBE S1255 beschikt daarnaast nog over een aantal handige functies, waaronder:

 • Smart Grid Ready: de warmtepomp is voorbereid om te gaan met verschillende commando's die om diverse redenen (bijvoorbeeld energiekosten en drukte op het net) de warmtepomp harder of zachter aansturen.
 • Anticiperen op pv-stroom: op basis van informatie vanuit de omvormer van je zonnepanelen kan de warmtepomp slimme dingen doen, zoals de boiler verder opwarmen op momenten dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je verbruikt.

Voorbereid op een slimme toekomst

Omdat je een warmtepomp voor de lange termijn aanschaft, is het belangrijk dat hij optimaal op de toekomst is voorbereid. Het is daarom goed om te weten dat de NIBE S1255 deel uitmaakt van de S-serie, de nieuwste generatie slimme warmtepompen van NIBE. Deze innovatieve productserie is gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat. Dit betekent dat alle warmtepompen zijn uitgerust met geavanceerde Smart Home technologie. En dat biedt je – voor nu én op lange termijn – heel veel mogelijkheden.

Je kunt de NIBE S1255 bijvoorbeeld intuïtief – en dus super gemakkelijk – bedienen via een overzichtelijk touchscreen met swipe-functie, net zoals met de bijpassende NIBE RMU S40 ruimtethermostaat. De smart guide regeling maakt het hierbij heel eenvoudig om door de verschillende instellingen te bewegen en (tijdelijke) wijzigingen toe te passen. Om je goed inzicht te geven in het energieverbruik, zijn alle warmtepompen uit de NIBE S-serie bovendien voorzien van een energiemeter.

Daarnaast is de slimme warmtepomp voorzien van een geïntegreerde wifi-verbinding voor draadloze communicatie met je smartphone of tablet óf – via een router – met het internet. Je gebruikt hiervoor de handige myUplink-app. Met deze app kun je onder meer de status van je warmtepomp en de slimme verwarming in je huis bekijken, maar het is ook mogelijk om in een handomdraai de instellingen voor ruimteverwarming, koeling en de bereiding van warm water aan te passen. Je kunt zelfs een eventueel aangesloten ventilatiesysteem aansturen en/of de verwarming van je zwembad regelen! Ook is het mogelijk om de warmtepomp te koppelen aan de weersverwachting. Zo kan de warmtepomp online de weersverwachtingen monitoren en anticiperen op slecht weer (bijvoorbeeld door warmte in boilers of buffers op te slaan ter voorbereiding op een koude nacht). En is er onverhoopt een storing, dan ontvang je direct een waarschuwing via een push-bericht en eventueel een e-mail. Ook je installateur kan eventueel een waarschuwing ontvangen, op voorwaarde dat hij verbonden is met de warmtepomp. Zo wordt de NIBE S1255 een natuurlijk onderdeel van je Smart Home. It's easy to be smart met NIBE!

De NIBE S1255 is futureproof met een aantal functies die in de toekomst mogelijk zijn. Een paar voorbeelden:

 • Smart Price Adaption: profiteer maximaal van mogelijke energieprijsschommelingen in de toekomst doordat de warmtepomp hier 24 uur vooraf op kan anticiperen.
 • Stembesturing: de software kan in de toekomst eenvoudig geschikt worden gemaakt voor voice control systemen, zoals Google Home.
 • Klimaatregeling: door communicatie met onder meer radiatorkranen, thermostaten en CO2--sensoren kan de warmtepomp het binnenklimaat in je huis optimaal regelen.

Combi warmtepomp met geïntegreerde boiler

Kies je voor een NIBE S1255 of NIBE S1255-6 PC water/water combi warmtepomp, dan beschik je automatisch over een royale hoeveelheid warm water. De NIBE S1255 is namelijk standaard voorzien van een geïntegreerde RVS boiler met een inhoud van 180 liter en daar kun je in de dagelijkse praktijk behoorlijk goed mee uit de voeten. Terwijl jij of een van je gezinsleden warm water verbruikt, wordt de boiler namelijk automatisch gevuld en brengt de combi warmtepomp de inhoud van de boiler direct weer op de gewenste temperatuur. De NIBE S1255 heeft dan ook tapklasse XL en dat is voldoende voor een gemiddeld huishouden van 4 personen met een keuken en een badkamer met een (stort)douche of een bad. Ook kun je de tapwatercapaciteit tijdelijk in de ‘luxe’-stand zetten, zodat je meer tapwater beschikbaar hebt op het moment dat je dat wilt. De warmtepomp zal in deze stand de boilertemperatuur verhogen (bijvoorbeeld naar 55°C). Hierdoor komt er – door het warmere water bij te mengen met koud water – méér water van 40°C beschikbaar om te douchen of lekker lang te badderen.

Een goed rendement en lage energiekosten voor elke woning

De NIBE S1255 is leverbaar in vier types met verschillende vermogenscategorieën:

 • S1255-6 en S1255-6 PC: 1,5 tot 6 (8)(1) kW
 • S1255-12: 3 tot 12 kW
 • S1255-16: 4 tot 16 kW

Dit betekent dat er voor bijna elk type woning – van rijtjeshuis tot villa – wel een energiezuinige installatie op maat met zo’n slimme NIBE S1255 combi warmtepomp kan worden samengesteld.

Het seizoensgebonden rendement van warmtepompen wordt aangeduid met een prestatiegetal: de SCOP. Voor de NIBE S1255 geldt een hoog seizoensgebonden rendement voor verwarming van 5,2 (gemeten bij een brontemperatuur van 0°C en een cv-watertemperatuur van 35°C). Dit houdt in dat de warmtepomp voor elke kW elektrische energie die je erin stopt 5,2 kW aan warmte aan je terug geeft. Dat komt dus neer op een rendement van liefst 520% en dát zorgt voor een prettig lage energierekening! De NIBE S1255 heeft dan ook niet voor niets het hoogst haalbare energielabel: A+++(2). Met behulp van accessoires is het bovendien mogelijk om de warmtepomp aan een pakket zonnepanelen te koppelen. Zo kun je optimaal profiteren van je eigen duurzaam opgewekte groene stroom!

(1) Standaard is het vermogen van de NIBE S1255-6 begrensd op 6 kW. Is de bron echter groot genoeg, dan kan het vermogen worden verhoogd tot 8 kW. (2) Pakket-label voor cv, 35°C of 55°C, gemiddeld klimaat.

Mooi en compact

De NIBE S1255 combi warmtepomp is 1.80 meter hoog en heeft een vloeroppervlak nodig van 60 x 62 cm. Ter vergelijking: dat is ongeveer hetzelfde als een combinatie van een wasmachine en een wasdroger. Alle componenten – inclusief de boiler en de passieve koelmodule (bij de NIBE S1255-6 PC) – zijn dan ook heel compact samengebouwd in één apparaat. Hij past dan ook prima in een hoek van je berging of garage, op zolder of onder de trapkast. Bij het ontwerpen van de S-serie heeft NIBE ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk. De NIBE S1255 onderscheidt zich dan ook door zijn fraaie design, dat Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos is. Ook is de warmtepomp voorzien van een handige greeploze deur, die je met een simpele drukbeweging kunt openen en sluiten.

De belangrijkste kenmerken en voordelen op een rij

We zetten de belangrijkste kenmerken en voordelen nog even voor je op een rij:

 • De NIBE S1255 is een betrouwbare A-merk combi warmtepomp van hoge Zweedse kwaliteit
 • De bodembron werkt volledig geruisloos
 • Ook de warmtepomp zelf doet zijn werk heel stil: slechts 21 tot 32 dB(A) op 1 meter afstand
 • De modulerende compressor zorgt voor een efficiënte werking
 • Je profiteert van lage energiekosten dankzij het zeer hoge rendement (SCOP: 5,2 bij 0/35°C)
 • Je kunt je huis voordelig verkoelen dankzij de passieve koelfunctie
 • De ingebouwde boiler levert een royale hoeveelheid (180 liter) warm water
 • Dankzij Smart Home technologie is de warmtepomp goed voorbereid op de toekomst
 • Een warmtepomp van NIBE geeft meerwaarde aan je huis

Je ziet: in vergelijking met andere producten in de markt heeft de slimme S1255 water/water combi warmtepomp van NIBE je heel veel te bieden!

Wat is een NIBE All-Electric warmtepomp?

Met een NIBE All-Electric warmtepomp
bespaar je 100% op gas!

Ontdek de besparing
Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers