De NIBE S1155 water/water solo warmtepomp past overal

Stel: je wilt je huis energiezuinig en slim verwarmen en koelen met behulp van een warmtepomp die zijn werk heel efficiënt en bijna geruisloos doet. Een slimme warmtepomp die je altijd en overal intuïtief kunt bedienen. Maar wel eentje die niet al te veel ruimte in beslag neemt, want je plaatst hem het liefst in je bijkeuken of je garage of op zolder onder het dakbeschot. En dan wil je ook nog dat je op een duurzame manier kunt beschikken over een royale hoeveelheid warm water voor je hele gezin. Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC. Deze water/water solo warmtepompen zijn namelijk niet zo hoog en kun je perfect combineren met een losse boiler naar keuze. Ze behoren bovendien tot de slimste warmtepompen van NIBE.

De werking van de NIBE S1155 water/water warmtepomp

Met de NIBE S1155 water/water warmtepomp kun je je huis heel energiezuinig en slim verwarmen, koelen en voorzien van warm water. De warmtepomp heeft namelijk een modulerende compressor, waardoor hij heel efficiënt werkt en zich op elk moment van de dag aanpast aan de hoeveelheid warmte die je huis op dat moment nodig heeft. De toegepaste inverter-technologie – waar NIBE heel veel ervaring mee heeft – zorgt ervoor dat je huis zomer en winter comfortabel aanvoelt.

Water/water warmtepompen zoals de NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC worden meestal aangesloten op een bodembron. Zo’n bodembron bestaat uit een of meer leidinglussen die verticaal of horizontaal in de grond zijn aangebracht. Door deze leidingen stroomt een vloeistof die de temperatuur van de bodem (ongeveer 12°C) aanneemt. In de zomermaanden kun je dit koele water vanuit de bodembron gebruiken om met een temperatuur van 18°C door het afgiftesysteem van je huis (bijvoorbeeld vloerverwarming) te laten stromen. Op die manier wordt het binnen aangenaam koel. Doordat de warmtepomp bij dit proces de compressor niet inschakelt en alleen twee kleine energiezuinige pompen gebruikt, kost dit maar heel weinig stroom. Het voordeel van passieve koeling is dat je op warme zomerdagen heel voordelig je huis op een aangename temperatuur kunt houden. En dat is geen overbodige luxe, zeker nu de zomers in ons land steeds langer en warmer worden! De NIBE S1155-6 PC is voorzien van een ingebouwde module voor passieve koeling. Om met de andere versies van de NIBE S1155 passief te kunnen koelen, moeten ze worden gecombineerd met een aparte koelmodule.

De NIBE S1155 beschikt daarnaast over een aantal handige functies, waaronder:

 • Smart Grid Ready: de warmtepomp is voorbereid om te gaan met verschillende commando's die om diverse redenen (bijvoorbeeld energiekosten en drukte op het net) de warmtepomp harder of zachter aansturen.
 • Anticiperen op pv-stroom: op basis van informatie vanuit de omvormer van je zonnepanelen kan de warmtepomp slimme dingen doen, zoals de boiler verder opwarmen op momenten dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je verbruikt.

Voorbereid op een slimme toekomst

De NIBE S1155 behoort tot de nieuwste generatie slimme warmtepompen van NIBE: de S-serie. Dat is goed om te weten, want een warmtepomp koop je voor de lange termijn. Voordat je een warmtepomp koopt, wil je er dus zeker van zijn dat hij optimaal op de toekomst is voorbereid. NIBE heeft de innovatieve S-serie daarom gebaseerd op een heel nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat. Net als alle andere warmtepompen uit de S-serie zijn de NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC bijvoorbeeld voorzien van intelligente Smart Home technologie. En dat biedt je voor nu én later heel veel mogelijkheden.

Je kunt deze slimme water/water warmtepompen bijvoorbeeld – net als de bijpassende NIBE RMU S40 slimme kamerthermostaat – intuïtief bedienen via een overzichtelijk touchscreen met swipe-functie. Dankzij de smart guide regeling is het heel gemakkelijk om door de verschillende instellingen te bewegen en (tijdelijke) wijzigingen toe te passen. Een handige energiemeter geeft je bovendien een goed inzicht in het energieverbruik van je warmtepomp.

Ook heeft elke slimme warmtepomp uit de S-serie standaard een geïntegreerde wifiverbinding om draadloos te kunnen communiceren met een smartphone of tablet óf – via een router – met het internet. Gebruik je de handige myUplink-app, dan kun je onder meer de status van je warmtepomp en de slimme verwarming in je huis bekijken. Daarnaast is het mogelijk om met een paar simpele handelingen de instellingen voor verwarming, koeling, de bereiding van warm water en een eventueel aangesloten ventilatiesysteem te veranderen. Heb je een zwembad, dan kun je zelfs de zwembadverwarming op afstand regelen! Ook kan je door online de weersverwachtingen te monitoren, de warmtepomp laten inspelen op slecht weer (bijvoorbeeld door warmte in boilers of buffers op te slaan als het ’s nachts koud wordt). Tot slot word je via een push-bericht en eventueel een e-mail direct gewaarschuwd als er een storing is, zodat je snel kunt reageren. Is je installateur aangemeld, dan kan ook hij een waarschuwing ontvangen. De NIBE S1155 maakt hierdoor naadloos en op een natuurlijke manier deel uit van je Smart Home. Je ziet: it's easy to be smart met NIBE!

De NIBE S1155 is zelfs al futureproof met mogelijkheden die je op dit moment nog niet kunt benutten, maar in de nabije toekomst mogelijk wel. Bijvoorbeeld:

 • Smart Price Adaption: profiteer maximaal van mogelijke energieprijsschommelingen in de toekomst doordat de warmtepomp hier 24 uur vooraf op kan anticiperen.
 • Stembesturing: de software kan in de toekomst eenvoudig geschikt worden gemaakt voor voice control systemen, zoals Google Home.
 • Klimaatregeling: door communicatie met onder meer radiatorkranen, thermostaten en CO2--sensoren kan de warmtepomp het binnenklimaat in je huis optimaal regelen.

De NIBE S1155 past goed in ruimtes met een laag plafond

De NIBE S1155 is een water/water solo warmtepomp. Solo wil zeggen dat de warmtepomp niet is voorzien van een ingebouwde boiler. Alle componenten – inclusief de passieve koelmodule (bij de NIBE S1155-6 PC) – zijn bovendien compact samengebouwd in één apparaat. Hierdoor zijn de NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC niet hoger dan 1,50 meter hoog, waardoor ze perfect passen in een ruimte met een laag plafond. Dus: wil je je warmtepomp het liefste in een lage trapkast laten installeren of in een hoekje op zolder onder het dakbeschot? Dan is de NIBE S1155 of de NIBE S1155-6 PC een uitstekende optie!

Zoveel warm water als je maar wilt

Hoewel de NIBE S1155 geen ingebouwde boiler heeft, kan hij er wél voor zorgen dat je op een duurzame manier kunt beschikken over zoveel warm water als je maar wilt. Je kunt deze slimme water/water warmtepomp namelijk combineren met een bijpassende boiler naar keuze. Zo ben je altijd verzekerd van de gewenste hoeveelheid warmwatercomfort. Bovendien kun je in het menu van de warmtepomp de tapwatercapaciteit tijdelijk verhogen door te kiezen voor de stand ‘luxe’. In deze stand verhoogt de warmtepomp de boilertemperatuur (bijvoorbeeld naar 55°C). Hierdoor komt er – door het warmere water bij te mengen met koud water – méér water van 40°C beschikbaar om te douchen of lekker lang te badderen.

NIBE biedt je keuze uit een groot aantal indirect verwarmde ronde spiraalboilers in alle soorten en maten. Met een inhoud van 80 tot 1.000 liter, een diameter van 0,5 tot 1 meter en een hoogte van minder dan 1 tot meer dan 2 meter is er altijd wel een boiler die past in jouw situatie. De NIBE S-serie omvat bovendien enkele boilers (van 176, 277 en 282 liter) die exact hetzelfde fraaie uiterlijk hebben als de warmtepompen uit de NIBE S-serie. Vaak wordt een losse boiler naast de warmtepomp geïnstalleerd, maar dat past niet altijd. Geen probleem: heb je te weinig ruimte, dan mag je de boiler ook gerust een stuk verderop in een andere hoek van de ruimte laten plaatsen.

Aandacht voor design

Bij de ontwikkeling van de S-serie heeft NIBE veel aandacht besteed aan het uiterlijk. De NIBE S1155 valt dan ook op door een Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos design. Mooi én handig is bovendien de fraaie greeploze deur, die je met een simpele drukbeweging kunt openen en sluiten.

Een duurzame warmtepompinstallatie voor elk huis

NIBE biedt de S1155 aan in vier uitvoeringen met verschillende vermogenscategorieën:

· S1155-6 en S1155-6 PC: 1,5 tot 6 (8)(1) kW · S1155-12: 3 tot 12 kW · S1155-16: 4 tot 16 kW

Dit betekent dat er voor bijna elk woningtype wel een duurzame installatie op maat met een slimme NIBE S1155 water/water warmtepomp kan worden samengesteld.

Het seizoensgebonden rendement van een warmtepomp drukken we uit in een prestatiegetal: de SCOP. De NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC hebben een hoog seizoensgebonden rendement voor verwarming van 5,2 (bij een brontemperatuur van 0°C en een cv-watertemperatuur van 35°C). Anders gezegd: elke kW die de warmtepompen aan elektrische energie verbruiken, levert maar liefst 5,2 kW aan warmte op. Dat is dus een rendement van 520%. Reken maar dat dát veel scheelt in je maandelijkse energierekening. Niet voor niets zijn deze warmtepompen voorzien van het hoogst mogelijke energielabel: A+++(2). Koppel je de warmtepomp met behulp van enkele accessoires aan je zonnepanelen, dan kun je bovendien optimaal van je zelf duurzaam opgewekte groene stroom profiteren!

(1) Standaard is het vermogen van de NIBE S1155-6 begrensd op 6 kW. Is de bron echter groot genoeg, dan kan het vermogen worden verhoogd tot bijna 8 kW. (2) Pakket-label voor cv, 35°C of 55°C, gemiddeld klimaat.

De belangrijkste kenmerken en voordelen op een rij

Voor jouw gemak zetten we de belangrijkste eigenschappen van de NIBE S1155 en NIBE S1155-6 PC nog even voor je op een rij:

 • De NIBE S1155 is een betrouwbare A-merk solo warmtepomp van hoge Zweedse kwaliteit
 • De warmtepomp werkt heel stil (slechts 21 tot 32 dB(A) op 1 meter afstand), de bodembron is zelfs onhoorbaar
 • De modulerende compressor zorgt voor een efficiënte werking
 • Het zeer hoge rendement (SCOP: 5,2 bij 0/35°C) resulteert in lage energiekosten
 • De warmtepomp past goed in ruimtes met een laag plafond
 • Dankzij de losse boiler heb je zo veel warm water als je maar wilt
 • De passieve koelfunctie zorgt voor extra klimaatcomfort in de zomer
 • De warmtepomp is dankzij de Smart Home technologie goed voorbereid op de toekomst
 • Een warmtepomp van NIBE geeft meerwaarde aan je huis

Conclusie: de slimme NIBE S1155 water/water solo warmtepomp van NIBE in combinatie met een hoogwaardige NIBE boiler is een échte aanwinst voor je huis!

Wat is een NIBE All-Electric warmtepomp?

Met een NIBE All-Electric warmtepomp
bespaar je 100% op gas!

Ontdek de besparing
Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers