Bertus: “Van mij hoeft niet iedereen van het gas af"

Bertus woont met zijn vrouw en 2 kinderen nu ruim een jaar in een nieuwbouwhuis met warmtepomp. Bertus had al warmtepomp ervaring. Bij zijn bedrijf liet hij er eerder al een installeren. Toen ze naar een nieuwbouwhuis gingen wilde Bertus ook een warmtepomp voor zijn nieuwe woning. Bertus: “Dat viel nog niet mee. Ik heb er mijn best voor moeten doen. De aannemer en installateur hadden er in eerste instantie geen oren naar. Uiteindelijk is het toch gelukt.”

Snel weten hoeveel jij kunt besparen wanneer je kiest voor gasloos wonen?

Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel hoeveel jij kunt besparen.

Doe de warmtescan

Allemaal naar gasloos?

De overheidsplannen dat iedereen van het gas af moet, is voor Bertus en zijn vrouw niet de reden geweest om deze stap te zetten. “Voor mij hoeft dat helemaal niet. Ik vind het een mooie manier van je huis verwarmen. We hebben er alleen met z’n allen een mening over, onbekend maakt onbemind gaat hier echt op. En dat is zonde, mensen weten vaak helemaal niet waar ze het over hebben.” Bertus en zijn vrouw wilden graag overstappen naar een duurzamere woning. “Omdat we naar een nieuwbouw huis gingen, was het natuurlijk een mooi moment om over te stappen. Ik kende de warmtepomp al omdat ik er op het bedrijf ook een heb. Ik wist dus heel goed waar ik aan begon.”

Het was wel even wennen

Het was wel even wennen vertelt Bertus: "Je bent zo gewend om aan die thermostaat te zitten, dat moet je bij een warmtepomp dus niet doen. Anders dan op zijn bedrijf is het in een woonhuis ook even wennen dat je een beperking hebt van 180 liter warm water en dat het water niet heter is dan 50 graden. "Gewoon even wennen, meer niet" zegt Bertus.

Lucht/water warmtepomp ervaring: het geluid

Het huis wordt verwarmd met een lucht/water warmtepomp van NIBE. Bertus: “Er is vaak kritiek op het geluid van een warmtepomp. Wij horen hem nauwelijks. Als we het bad net vol hebben laten lopen dan hoor je hem even, maar dat is zeker niet storend en van korte duur. De warmtepomp staat op de garage, ons huis is goed geïsoleerd dus komt er überhaupt niet makkelijk geluid naar binnen. Maar ook bij de voordeur horen we hem niet. We wonen hier nu ruim een jaar, zelf hebben we geen klachten over het geluid. We hebben dus ook al een winter meegemaakt en dat was geen probleem ons huis bleef prima op temperatuur binnen net als het warm water.” Ook bij de buren heeft Bertus navraag gedaan. "Je wilt geen overlast veroorzaken, we hebben dus ook zeker bij onze buren navraag gedaan" De buren van Bertus hebben niets gehoord. "wanneer de warmtepomp volgas draait hoor je buiten alleen wat ventilatorgeluid" aldus Bertus.

En de energierekening?

“Ik heb daarnaast 17 zonnepanelen en er komen er binnenkort nog 5 bij. Mijn energierekening nu is 42 euro per maand. Met die vijf zonnepanelen erbij gaan we waarschijnlijk naar ongeveer 30/35 euro per maand. Dat is echt een stuk minder dan voorheen.”

Conclusie

“Ik woon en werk dus op locaties waar met een warmtepomp verwarmd wordt. De techniek om met een lagere temperatuur je huis te verwarmen bevalt ons goed. Het is aangenaam en efficiënt. Iedereen van het gas af, zal zeker nog een uitdaging zijn, van mij hoeft het niet. Een zoveel mogelijk energie neutraal huis dat past bij ons en we kunnen het zeker aanbevelen, wanneer je geïnteresseerd bent.” Meer warmtepomp ervaringen lezen? Dat kan!.

Meer over comfort

Je verwarming bedienen op afstand met myUplink van NIBE

Met de myUplink verwarming app van NIBE kun je je verwarming bedienen op afstand. En dat is nog maar één van de vele voordelen. Lees meer.

Lees meer

Smart home: je huis smart maken voor maximaal comfort

Je huis smart maken: wat betekent het en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel lees je meer over Smart Home en slimme warmtepompen.

Lees meer

De voordelen van een warmtepomp voor nieuwbouw

Vanaf 1 juli 2018 is een gasaansluiting voor nieuwbouw verboden. Een warmtepomp is een alternatief. Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Lees meer

Alle informatie over comfort

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers