De warmte en het comfort van een duurzame vakantiewoning op PUUR Exloo

Familieresort PUUR Exloo ligt midden in de prachtige omgeving van de groene Hondsrug, een natuurgebied dat sinds 2010 de status van UNESCO Global Geopark heeft, waarvan er slechts 120 ter wereld zijn. Dankzij Hunebedcentrum Borger, de vele wandelroutes door het Drouwenerzand-gebied en de authentieke Saksische boerderijen is er genoeg te ontdekken rondom PUUR Exloo. Het luxe resort is volop in ontwikkeling en zal op termijn zo’n 180 hoogwaardige vakantiewoningen tellen. Iedere rietgedekte duurzame vakantiewoning biedt plaats aan 6, 8 of 10 personen. Tot nu toe zijn al 55 vakantiewoningen opgeleverd, allemaal voorzien van een NIBE lucht/water warmtepomp! In dit artikel lees je meer over dit project, de luxe én het comfort van de vakantiewoningen op PUUR Exloo.

Duurzame vakantiewoning

PUUR Exloo tilt het begrip ‘vakantiewoning’ naar een hoger niveau. De luxe woningen op PUUR Exloo worden gebouwd met zeer duurzame, onderhoudsarme materialen en gaan dankzij de traditionele Drentse bouwstijl – met veel hout en een robuuste rieten kap – perfect op in het landschap. Dat luxe, ruimte en comfort bij PUUR Exloo centraal staan, blijkt onder meer uit het feit dat elke vakantiewoning beschikt over 3 tot 5 slaapkamers, 2, 3 of zelfs 4 badkamers en een Finse sauna. De villa's zijn ruim opgezet en staan op een grote kavel zodat er ook rondom de woning veel ruimte is om lekker buiten te zitten en te genieten van de natuur. Daarnaast is er een luxe keuken aanwezig, een sunshower en een NIBE warmtepomp dus!

Het comfort van een warmtepomp

Bij een duurzame vakantiewoning met volop comfort en luxe hoort volgens PUUR Exloo ook een warmtepomp. De keuze viel op NIBE vanwege de jarenlange ervaring met warmtepomptechniek én de uitstekende relatie met de installateur. In 2003 installeerde deze voor het eerst een NIBE warmtepomp in een duurzame vakantiewoning, die nu nog steeds naar volle tevredenheid draait. NIBE was daarom een vertrouwde keuze. “We vinden namelijk dat NIBE vooroploopt in de ontwikkeling van warmtepompen”, aldus de installateur.

Afhankelijk van het type en het formaat zijn de vakantiewoningen voorzien van een NIBE F2040-6 of NIBE F2040-8 buitenunit in combinatie met een NIBE binnenunit. Een NIBE elektrische boiler of een indirect verwarmde spiraalboiler voorziet de woningen van een zeer comfortabele hoeveelheid warmtapwater. In de luxe woningen van PUUR Exloo is het daardoor goed toeven.

Zeer stille werking

Nu de eerste duurzame vakantiewoningen zijn opgeleverd, is de installateur overtuigd van de keuze voor lucht/water warmtepompen: “De buitenunits van NIBE zijn heel degelijk en het geluid valt enorm mee. Sterker nog: ze werken gewoon heel erg stil.” En dát is een prettige constatering, zeker in een project als PUUR Exloo waar ontspanning en rust voorop staan!

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een NIBE warmtepomp in jouw (vakantie)woning? Neem dan contact op met een installateur bij jou in de buurt.

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers