Een water/water warmtepomp van NIBE maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Deze warmtepomp creëert een optimaal binnenklimaat en voorziet je huis niet alleen van verwarming en warmtapwater, maar in de zomer ook van koeling.
Kies een thema
Toon alle thema's ⇩
Verberg alle thema's ⇧
Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte aan de buitenlucht. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur tot -20°C! Dat betekent dat je je huis met een lucht/water warmtepomp het hele jaar door energiezuinig kunt voorzien van cv-verwarming, warmtapwater en – op warme zomerdagen –van koeling. Een lucht/water warmtepomp kan gecombineerd worden op vloerverwarming of radiatoren. Voor de installatie zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen – zoals bronboringen – nodig. Je kunt een lucht/water warmtepomp van NIBE dan ook uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld ter vervanging van – of in combinatie met – je gasgestookte cv-ketel. Maar natuurlijk past hij ook heel goed in je nieuwe huis.
Een monoblock lucht/water warmtepomp bestaat uit een buitenunit waarin alle zogeheten koudemiddelzijdige componenten – de compressor, de condensor, het expansieventiel en de verdamper – zijn geplaatst. Daarom mag een monoblock lucht/water warmtepomp door iedere vakbekwame installateur worden geïnstalleerd. In de buitenunit circuleert een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – in een gesloten circuit door de koudemiddelzijdige componenten. De warmte uit de buitenlucht wordt hierbij omgezet in bruikbare energie en via de condensor afgegeven aan de cv-leiding die de buitenunit met de binneninstallatie van je huis verbindt. In je huis zorgt een binnenunit met geïntegreerde boiler of een regelunit met een losse boiler voor het energiezuinig verwarmen van je huis en/of het bereiden van warmtapwater voor je keuken of badkamer.
Een lucht/water warmtepomp in split-uitvoering bestaat uit een buitenunit en een binnenunit die door middel van een koudemiddelleiding met elkaar zijn verbonden. De compressor, de verdamper en het expansieventiel zijn in de buitenunit geplaatst, maar de condensor bevindt zich in de binnenunit. De koudemiddelleiding vormt een gesloten circuit waarin een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – door de koudemiddelzijdige componenten circuleert. Hierbij wordt de warmte uit de buitenlucht omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen van je huis of het bereiden van warmtapwater voor je keuken of badkamer. Bij installatie van een split-uitvoering dient je installateur over een F-gassencertificaat te beschikken.
NIBE heeft het meest uitgebreide assortiment All-Electric Ready hybride en All-Electric warmtepompen. Met slechts een paar kenmerken van jouw woning en woonsituatie bereken je snel welke warmtepomp het best bij jou past en hoeveel jij kunt besparen
Doe de warmtescan »
Lucht/water warmtepompen hebben slechts een beperkte hoeveelheid stroom nodig. Onder de juiste omstandigheden kan het rendement van een NIBE lucht/warmtepomp oplopen tot wel 530%. De warmtepomp levert dan met 1 kW aan elektrische (hulp)energie maar liefst 5,3 kW aan warmte. Een warmtepomp van NIBE is dan ook een uitstekend en duurzaam alternatief voor conventionele installaties, zoals een gasgestookte cv-ketel. Het hoogste rendement wordt gerealiseerd als je huis is voorzien van een zogeheten Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- of wandverwarming.
Het werkingsprincipe van een lucht/water warmtepomp is eenvoudig. Door de jaren heen hebben we de technologie van onze warmtepompen echter steeds verder verfijnd, terwijl de installatie en het gebruik ervan verder zijn vereenvoudigd. Lucht/water warmtepompen van NIBE zijn bovendien betrouwbaar en leveren aanzienlijke besparingen op voor jou én het milieu.
In deze video leggen we je in vijf minuten in het algemeen uit hoe een NIBE warmtepomp werkt en wat de voordelen van een NIBE warmtepomp zijn.
Meer weten over de kosten van een lucht/water warmtepomp? Wij vertellen je hier meer over in het artikel "Wat kost een lucht/water warmtepomp".
NIBE warmtepompen
Meer over warmtepompen
We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.