Alles-in-één warmtepomp zonder buitenunit?

NIBE S735 | Warmtepomp zonder buitenunit

Met de S735 van NIBE heb je alles-in-één, zonder buitenunit: gasloos en duurzaam comfort.

Knus hangen op de bank, zonder dat daar een dekentje bij nodig is. Een snelle hete douche na het sporten, zonder te wachten op warm water. Toch nooit meer gas af hoeven rekenen bij je energieleverancier. En een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Zeg eens eerlijk. Als je het zo bekijkt, wie wil dit dan niet?

Met de NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE kan dit nu zonder buitenunit of grondboring in je tuin. Zonder dat je de bestaande radiatoren in je huis hoeft te vervangen en zonder dat je vloerverwarming aan hoeft te leggen. En zonder een additioneel apparaat in huis te moeten halen dat nog steeds je cv-ketel nodig heeft voor extreem koude dagen of voor warm water.

De belangrijkste voordelen van de S735 in meer detail

Eenvoudige installatie en geschikt voor bijna alle woningen met mechanische ventilatie

Omdat de S735 een ventilatielucht/water warmtepomp is zonder buitenunit, er geen grondboring of vervanging van de bestaande radiatoren nodig is en je er ook geen vloerverwarming voor nodig hebt, is de installatie makkelijk. Je hoeft hier ook niet voor te verbouwen. Zelfs isolatie is niet noodzakelijk bij deze warmtepomp, maar natuurlijk wel een pré voor een optimaal rendement. Deze warmtepomp is geschikt voor bijna alle woningen met mechanische ventilatie.

Netjes en mooi af te werken, compact en alles achter één mantel

De S735 is een complete oplossing van 60 x 62 cm (lengte x breedte), die zelfs in een nis geplaatst kan worden. Alles zit erin, zelfs het expansievat en cv-overstort zijn ingebouwd, zonder buitenunit. Het bovenste deel kan ook apart worden geplaatst, bijvoorbeeld naast het onderste deel onder een schuin dak of op twee verschillende verdiepingen. De S735 vervangt zowel je cv-ketel als je mechanische ventilatiebox.

Duurzaam en krachtig, geen cv-ketel meer nodig

Dankzij het duurzame koudemiddel propaan (R290), heeft de S735 een lage negatieve impact op het milieu, ook wel GWP genoemd. Mede hierdoor heeft de S735 het hoogste energielabel A+++ (A20/W35) voor centrale verwarming (Seasonal Coefficient of Performance of SCOP van 4,5) en energielabel A voor tapwater (bij tapklasse XL). Kies je voor deze warmtepomp, dan heb je helemaal geen gas of cv-ketel meer nodig. Met een maximale output van 4,3 kW in een standaardwoning (175 m3 per uur afgezogen ventilatielucht) en 5,6 kW in een woning met een tweede badkamer (250 m3 per uur afgezogen ventilatielucht), beschik je over voldoende vermogen voor een lekker warm huis en met de 180 liter boiler heb je ook ruim voldoende warm water.

Besparen op je energierekening zonder iets te hoeven doen

De S735 gaat zuinig om met de elektriciteit die hij gebruikt om de energie uit de ventilatielucht te halen en via de bestaande radiatoren weer aan het verwarmingssysteem af te geven. Naast het feit dat je dus niet meer afhankelijk bent van gas (en de sterk schommelende gasprijzen), verbruikt deze warmtepomp zonder buitenunit ook zo min mogelijk elektriciteit. Tel uit je (energie)winst! Ook kan de S735 ventilatielucht/water warmtepomp handig omspringen met dynamische uurprijzen voor elektriciteit. Heb je, of kies je ooit voor, een variabel elektriciteitscontract per uur bij je energieleverancier? Dan kan deze warmtepomp zoveel mogelijk van zijn nodige elektriciteit gebruiken op momenten dat je elektriciteitsprijs laag (of zelfs negatief) is.

Nog meer redenen om de S735 te kiezen

Lekker rustig: stuk stiller dan zijn voorgangers

Je hoort vaak dat warmtepompen en de daarbij horende buitenunits een hoop geluid maken, maar dit is bij de S735 warmtepomp zonder buitenunit zeker niet het geval. Het geluidsniveau van deze warmtepomp is – in de ruimte waar hij wordt geïnstalleerd – tussen de 36 en 49 dB (decibel), te vergelijken met een koelkast.

Slimmer dan ooit, vol ingebouwde Smart Home functionaliteiten

Van ingebouwde functionaliteiten zoals een energiemeter voor afgegeven energie, tot load balancing en Smart Grid-afstemming: de S735 heeft het allemaal. Met een accessoire is zelfs optimalisatie met opgewekte zonne-energie mogelijk. Het myUplink-platform biedt daarnaast uitgebreide mogelijkheden voor monitoring, uitlezing en bediening - ook op afstand. Zo hoeft je installateur, monteur of beheerder voor veel storingen niet eens meer langs te komen. Draadloze myUplink sensoren meten bovendien CO2 en relatieve vochtigheid voor vraaggestuurde ventilatie.

Buiten ijskoud of ’s nachts snikheet? Binnen comfortabel!

Een warmtepomp houdt je binnentemperatuur veel stabieler dan een cv-ketel. Misschien is het even wennen om de thermostaat zoveel mogelijk op dezelfde temperatuur te laten staan, maar als je eenmaal gewend bent… Hoe fijn is het om, als je er ’s nachts even uit moet, niet met je blote voeten over een koude gang te hoeven? Is het niet koud buiten maar juist een zwoele zomernacht? Met de functionaliteit ‘nachtkoeling’ laat de S735, alleen wanneer het buiten koeler is dan binnen, ’s nachts dat frisse briesje buitenlucht over je bed gaan. Je hebt er niet eens een airco voor nodig!

Bewezen technologie dankzij decennialange ervaring

Al is het S735 model net verkrijgbaar in Nederland, deze technologie is allesbehalve nieuw. NIBE heeft al ruim 40 jaar ervaring met warmtepompen, de voorlopers van de S735 ventilatielucht/water warmtepomp zonder buitenunit zijn al decennialang de meest gebruikte warmtepompen in Scandinavië. Bedenk je daarnaast, dat de S735 in alle opzichten beter presteert dan zijn voorgangers. Door de jaren heen hebben we de technologie van onze warmtepompen namelijk steeds verder verfijnd, terwijl de installatie en het gebruik zijn vereenvoudigd. Warmtepompen van NIBE zijn betrouwbaar en leveren zonder twijfel comfort, aanzienlijke besparingen én een beter milieu.

Alles-in-één comfort met de S735: zonder aardgas, zonder buitenunit.

Veelgestelde vragen

Of je nu je cv-ketel wilt vervangen voor iets dat meer toekomstbestendig is, of je een slimme investering met de steun van ISDE-subsidie zoekt. Of de mechanische ventilatiebox vervangen nog op het ‘to do’ lijstje staat, of je een manier zoekt om je energierekening drastisch te verlagen. Of je gefascineerd bent door nieuwe technologie, of je zoekt de volgende grote stap naar zelfvoorzienend leven. De S735 kan om heel veel redenen dé keuze zijn voor jou. Blijf je, na het lezen van deze informatie, toch nog met vragen of twijfels zitten? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Wat kost de S735?

De totale kosten, inclusief installatie, verschillen per situatie. Jouw NIBE-adviseur of -installateur kan je helpen om de kosten in jouw specifieke situatie te berekenen.

Hoe kan ik de kostenbesparing berekenen die ik met de S735 kan halen?

Ook de potentiële besparing verschilt per situatie. Gebruik om dit te berekenen de NIBE warmtescan. Met een paar vragen over jouw woning zie je precies welke warmtepomp het best bij jouw situatie past.

Moet ik anders stoken met een warmtepomp dan ik stook met een cv-ketel?

Een warmtepomp functioneert het beste als hij lange looptijden kan maken. Dit is anders als wanneer je verwarmde met je oude cv-ketel. Wij adviseren bij gemiddelde tot goed geïsoleerde woningen om de thermostaat 's nachts niet lager te zetten en de kamers op een constante temperatuur van bijvoorbeeld 20 °C te houden. Bij minder goed geïsoleerde woningen kan 's nachts de thermostaat 1 of 2 graden lager zetten wel gunstig zijn. Het is dus afhankelijk van comfortwensen en de isolatiegraad van je woning.

Is 180 liter warm water wel voldoende voor mijn gezin?

De NIBE S735 is een krachtige warmtepomp die bij gebruik van de warme kraan direct start met het bijmaken van extra warm tapwater. Hierdoor is er tot wel 260 liter warm tapwater beschikbaar. Dit is voor de meeste gezinnen meer dan voldoende. Mocht de voorraad toch een keer op zijn, de boiler is na twee uur weer opgeladen en klaar voor gebruik.

Hoe kom ik erachter of de S735 voldoende capaciteit heeft voor mijn woning?

NIBE helpt je graag bij het bepalen van het benodigde warmtepompvermogen. Met de NIBE warmtescan bereken je snel een indicatie van het nodige warmtepompvermogen voor jouw woning.

Hoe werkt de aanvraag van ISDE-subsidie?

Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je de ISDE aanvragen op de website van de RVO. Je hebt daarbij een DigiD nodig. Samen met de aanvraag stuur je de volgende bijlagen mee (als digitale foto, scan of prinscreen):

  • Bewijs van aanschaf
  • Betaalbewijs
  • Bewijs van de installatie door een deskundige installateur, je kunt geen subsidie aanvragen als je zelf de warmtepomp plaatst

Om als particulier de ISDE aan te vragen moet je huis, het apparaat of materiaal en jijzelf aan voorwaarden voldoen. Zo moet je...

  • ...een geldig burgerservicenummer (BSN) hebben.
  • ...het (nieuwe) apparaat al gekocht, betaald en geïnstalleerd hebben.
  • ...een bewijs van aanschaf en betaling kunnen overleggen.
  • ...kunnen aantonen dat een deskundige installateur het apparaat heeft geïnstalleerd.
  • ...het apparaat niet binnen een jaar na de beslissing over de subsidie verwijderen.
  • ...de subsidie uiterlijk 24 maanden na de installatie aanvragen.

Hoe verloopt de installatie van de S735 precies?

De cv-ketel en mechanische ventilatiebox worden weggehaald en afgevoerd volgens de milieuvoorschriften. Op die, nu vrijgemaakte, plek wordt de S735 geplaatst. De oude dakdoorvoer van de cv-ketel wordt verwijderd en dicht gemaakt. De afvoer van de oude mechanische ventilatiebox wordt vervangen voor een doorvoer, geschikt voor de lage temperaturen van de lucht die de S735 naar buiten blaast. Het leidingwerk wordt aangesloten, de kamerthermostaat wordt vervangen en de S735 wordt afgesteld op jouw woning en je wensen. De ventilatieventielen in huis worden opnieuw afgesteld en de warmtepomp wordt in bedrijf gesteld. Zodra alles goed werkt, volgt de uitleg van de werking en bediening. Dat is alles. Nu is je woning gasloos en kun je de ISDE-subsidie aanvragen.

Je hoort veel over het geluid dat warmtepompen maken. Is deze warmtepomp stil genoeg voor op mijn zolder?

De S735 is uiterst stil. Deze warmtepomp bevat - net als alle warmtepompen - draaiende delen. Er is dus altijd wel iets van geluid. Het is daarom gebruikelijk de warmtepomp in een aparte ruimte te plaatsen. Problemen met geluid van warmtepompen, hebben vaak te maken met het geluid dat de buitenunit maakt en hoe ver de buitenunit daarom van de perceelgrens verwijderd moet zijn om geen overlast voor buren te veroorzaken. De S735 heeft geen buitenunit. Ook binnen maakt de S735 weinig geluid. Zelfs als de warmtepomp op zijn hardst aan het werk is, is de brom van het apparaat niet luider dan het geluid van een koelkast.

Is bij de S735 een buitenunit nodig?

Nee, het unieke aan de S735 is dat deze helemaal compleet is, alles-in-één. Er is geen buitenunit of grondboring nodig of zelfs mogelijk.

Is de S735 toekomstbestendig?

Zeker! Naast dat je met de S735 direct onafhankelijk bent van aardgas, werkt de S735 met het natuurlijk koudemiddel R290. Dit koudemiddel heeft geen milieu-impact en is daarom extreem duurzaam.

Wat als ik een lage zolder heb?

S735 kan gedeeld in twee delen worden geïnstalleerd. Het ventilatie/ warmtepompdeel kan zelfs op een andere verdieping worden geïnstalleerd als het boilerdeel.

Moet ik extra ventileren voor deze warmtepomp?

Nee, de S735 is zó efficiënt, dat in de meeste gevallen voldoende warmte gegenereerd kan worden zonder extra te ventileren.

Kan ik de ventilatie aansturen op basis van de luchtkwaliteit?

Ja, dit is mogelijk met draadloze CO2- en vochtigheidsmeters die de ventilatie in je woning aansturen op basis van de gemeten luchtkwaliteit.

Is het reinigen van mijn ventilatiekanalen nodig voor het toepassen van S735?

Het is altijd een goed idee de kanalen te laten reinigen voor een schone en goede installatie. Het is geen verplichting, maar we raden het dus wel aan.

Heeft een S735 meer onderhoud nodig dan mijn cv-ketel?

Ook een warmtepomp moet onderhouden worden, maar dit is zeker niet meer dan bij de cv-ketel.

Is deze technologie nieuw, kan ik niet beter wachten tot het verder doorontwikkeld is?

Al is het S735 model net verkrijgbaar in Nederland, deze technologie is allesbehalve nieuw. NIBE heeft al ruim 40 jaar ervaring met warmtepompen, de voorlopers van de S735 waren de eerste en zijn al decennialang de meest gebruikte warmtepompen in Scandinavië. Bedenk je daarnaast, dat de S735 in alle opzichten beter presteert dan zijn voorgangers. Door de jaren heen hebben we de technologie van onze warmtepompen namelijk steeds verder verfijnd, terwijl de installatie en het gebruik zijn vereenvoudigd. Warmtepompen van NIBE zijn betrouwbaar en leveren zonder twijfel comfort, aanzienlijke besparingen én een beter milieu.

De andere ventilatielucht/water warmtepompen van NIBE

NIBE F370 – All-Electric Ventilatielucht/water (aan/uit)

  • Alles-in-één unit: ventilatie, centrale verwarming en warmtapwater
  • Geen buitenunit, dus een snelle en complete installatie
  • Duurzame oplossing: geen gas meer nodig
  • Geschikt voor bestaande én nieuwe woningen
NIBE F370 | Warmtepomp zonder buitenunit

NIBE F470 - All-Electric Ventilatielucht/water (aan/uit)

  • Alles-in-één unit: ventilatie, centrale verwarming en warmtapwater
  • Geen buitenunit, dus een snelle en complete installatie
  • Inclusief extra ventilator voor verwarming van toegevoerde lucht
  • Duurzame oplossing: geen gas meer nodig
  • Geschikt voor bestaande én nieuwe woningen
NIBE F470 | Warmtepomp zonder buitenunit

NIBE F750 - All-Electric Ventilatielucht/water (modulerend)

  • Alles-in-één unit: ventilatie, centrale verwarming en warmtapwater
  • Geen buitenunit, dus een snelle en complete installatie
  • Optionele voorverwarming van toegevoerde lucht
  • Duurzame oplossing: geen gas meer nodig
  • Geschikt voor bestaande én nieuwe woningen
NIBE F750 | Warmtepomp zonder buitenunit
Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Lees meer over duurzaam wonen

De voordelen van een warmtepomp: geen twijfels meer mogelijk

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem. Dat maakt een warmtepomp dan ook een zeer duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis met gas. En er zijn nog meer voordelen:

Lees meer

ISDE-subsidie voor een warmtepomp in 2024:uitleg & veelgestelde vragen

Je kunt in aanmerking komen voor ISDE-subsidie als je een warmtepomp koopt. Lees meer over deze subsidie.

Lees meer

Onderhoud en onderhoudskosten van een warmtepomp

Hoe zit het eigenlijk met zaken als inspectie, onderhoud, onderhoudskosten, service bij storingen en de kosten daarvan. In dit artikel worden deze onderwerpen nader toegelicht.

Lees meer

Rendement van een warmtepomp in COP of SCOP?

Wanneer je informatie zoekt over warmtepompen en dan met name op zoek bent naar het rendement, kom je al snel de term COP tegen. Wat is COP en wat zegt het over de warmtepomp? Lees hier alles wat je moet weten over het rendement van een warmtepomp.

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp?

Hoe werken de verschillende soorten warmtepompen? Hoe kan een warmtepomp optimaal werken in jouw woning? Hoe kan een warmtepomp koelen? Lees snel verder voor de antwoorden op deze en nog meer vragen.

Lees meer

Hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd

De allereerste warmtepomp is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. De prestaties worden ieder jaar beter dankzij de jarenlange ervaring en de continue innovaties. Lees hoe het Zweedse klimaat een betere warmtepomp heeft opgeleverd:

Lees meer

Consumenten Installateurs Voorschrijvers