NIBE F750: warmtepomp zonder buitenunit of bodembron

De warme ventilatielucht die een mechanisch ventilatiesysteem uit je woning of appartement blaast, zit nog boordevol bruikbare energie. Met de NIBE F750 ventilatielucht/water warmtepomp win je deze kostbare warmte heel efficiënt terug ten behoeve van cv-verwarming en het maken van warm water voor je keuken en badkamer.

Voor gasloze woningen en appartementen

De NIBE F750 ventilatielucht/water warmtepomp is bij uitstek geschikt voor gasloze woningen en appartementen met een warmtebehoefte tot 5 kW. Met deze energiezuinige warmtepomp voorzie je je huis op een duurzame manier van gezonde ventilatie, cv-verwarming en – dankzij de ingebouwde RVS boiler – een voorraad warm water van maar liefst 180 liter. Voor extra comfort kan de warmtepomp eventueel zelfs de ingeblazen ventilatielucht voorverwarmen (ventilatietype D).

Geen buitenunit of bronboring nodig!

Ten opzichte van lucht/water en water/water warmtepompen heeft de NIBE F750 ventilatielucht/water warmtepomp een belangrijk voordeel: je hoeft er géén bodembron voor in je tuin te laten aanleggen en óók hoef je buitenshuis niet te zoeken naar een geschikte plek voor het opstellen van een buitenunit. Die heeft hij namelijk niet! Dát maakt de NIBE in veel situaties geschikt om je huis All-Electric te maken.

Kant-en-klaar product

De NIBE F750 biedt je bovendien een praktische alles-in-één oplossing. Het is namelijk een kant-en-klaar product waarbij alle onderdelen van de warmtepomp – inclusief het expansievat voor je cv-installatie en de complete regeling voor het aansturen van de driewegklep, de pompen en het elektrische element – keurig zijn ingebouwd in een stijlvolle witte behuizing. Voor warm water is de NIBE F750 voorzien van een ingebouwde RVS boiler van 180 liter. Je bedient de warmtepomp heel eenvoudig via een overzichtelijk kleurendisplay dat achter de fraaie mat aluminium deur is ingebouwd.

Efficiënt en comfortabel

De NIBE F750 heeft een modulerende, inverter-gestuurde compressor. Modulerend wil zeggen dat de warmtepomp de levering van warmte feilloos aanpast aan de warmtebehoefte van je huis. Met behulp van de NIBE SAM 40 luchttoevoermodule is het bovendien mogelijk om – net als bij een ‘gewoon’ WTW-systeem – koude toevoerlucht van buiten voor te verwarmen. Is de hoeveelheid ventilatielucht die uit je huis wordt afgevoerd beperkt, dan kan via een extra aansluiting zelfs extra buitenlucht aan de aangezogen ventilatielucht worden toegevoegd.

NIBE All-Electric warmtepompen

Met een NIBE All-Electric warmtepomp bespaar je 100% op gas. Maximaal besparen, nu en in de toekomst.

Lees meer

Stille werking

De ontwikkelafdeling van het Zweedse NIBE heeft veel tijd en aandacht besteed aan een zo geruisloos mogelijke werking van de compressor en het ventilatiedeel. De geluidsbelasting van de NIBE F750 is dan ook heel acceptabel.

Compact vloeroppervlak

Omdat alles netjes in één behuizing is ingebouwd, neemt de warmtepomp slechts een vloeroppervlak van 60 cm x 62 cm in beslag. Ofwel: nog geen 0,4 m²! De hoogte (exclusief de luchtaansluitingen aan de bovenkant) bedraagt circa 2,20 meter. Heb je daarvoor – bijvoorbeeld onder het schuine dak van je zolder – te weinig ruimte? Dan kan de warmtepomp eenvoudig in twee delen worden gesplitst. Het bovendeel met de luchtaansluitingen wordt dan bijvoorbeeld naast het onderste deel (dat dan nog maar 1,60 meter hoog is) aan de muur gehangen.

Bediening en uitlezing op afstand

De NIBE F750 is voorzien van slimme technologie en een internetaansluiting. Dát biedt uitgebreide mogelijkheden voor bediening en uitlezing. Met de ‘NIBE Uplink’-app kun je hem bijvoorbeeld simpel via je smartphone of tablet bedienen. Ook kan je warmtepomp onderdeel gaan uitmaken van een SMART-home systeem. Wil je meer weten over NIBE Uplink? Kijk dan hier voor meer informatie.

De belangrijkste kenmerken en voordelen op een rij

  • Alles-in-één oplossing voor All-Electric cv-verwarming, ventilatie én warmtapwater
  • Geschikt voor nieuwe én bestaande woningen en appartementen met een warmtebehoefte tot 5 kW
  • Je hoeft geen bodembron in je tuin te laten aanleggen en je hebt buiten ook geen ruimte nodig voor het opstellen van een buitenunit
  • De modulerende compressor zorgt voor een stabiele en comfortabele binnentemperatuur
  • Optie: voorverwarming van ingeblazen ventilatielucht (ventilatietype D in plaats van een WTW-systeem)
  • Voordeliger in aanschaf dankzij een ISDE-subsidie van € 2.550,-

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over deze warmtepomp? Lees dan de uitgebreide productpagina van de F750.

Vertrouw op een deskundig advies

Natuurlijk is het – behalve dat je er ruimte voor moet hebben – ook van belang dat de warmtepomp goed bij je huis past. De warmtebehoefte tot maximaal 5 kW is hierboven al genoemd. Vanwege de gecombineerde functies zijn echter ook het ventilatiesysteem en het type afgiftesysteem (zoals de aanwezigheid van vloerverwarming en/of radiatoren die kunnen werken met een lage cv-temperatuur) van belang. Raadpleeg je NIBE-installateur voor meer informatie en een deskundig advies.

NIBE All-Electric Ready (hybride) warmtepompen

Nu fors besparen, later simpel van het gas af. Ontdek de beste hybride tussenstap naar 100% gasloos.

Lees meer

Download de gratis keuzehulp:

Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning?

NIBE heeft het breedste assortiment warmtepompen in de markt. Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Je ontdekt het door de stappen te volgen in de ‘Warmtepomp keuzehulp’.

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot deze en veel meer informatieve en waardevolle downloads. Wil je ook op de hoogte blijven van informatie omtrent duurzaam wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. NIBE gaat veilig met je gegevens en privacy om en deelt deze niet met anderen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankjewel voor je aanvraag.

Check je mail voor de bevestiging en je krijgt direct toegang tot de download.

Welkom bij NIBE

Heb je de NIBE warmtepomp keuzehulp al ontdekt?

In het downloadcentrum vind je onder andere de NIBE keuzehulp die je helpt de juiste warmtepomp voor jouw woning te kiezen. Verder kun je er ook veel andere informatie over het volledige programma warmtepompen van NIBE vinden.


Download de NIBE warmtepomp keuzehulp

Op de hoogte blijven van de Nederlandse energietransitie?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws omtrent de laatste innovaties op het gebied van duurzaam wonen en andere voor jou interessante onderwerpen. Vul je gegevens hieronder in en kies jouw meest interessante onderwerpen

This is not correct
This is not correct
This is not correct

 

Hartelijk dank voor je registratie.

We hebben je zojuist een mail gestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met de meest actuele onderwerpen op het gebied van duurzaam wonen. Je kunt je uiteraard op elk gewenst moment weer uitschrijven via een link in de mail.

Consumenten Installateurs Voorschrijvers